Datingapp red flags waarvoor je direct moet wegrennen

Single & daten door Maya Luz

Daten is lastig, laten we daar maar eerlijk over zijn. Je kunt via je telefoonscherm een stuk minder makkelijk zien hoe iemand echt is. Als je net begint met daten is het ook niet gek als je een aantal keer voor een red flag valt. Maar wij helpen je graag om dit te voorkomen. Dit zijn de datingapp red flags waarvoor je direct moet wegrennen.

Lees ook: Dit zijn de dingen die je nooit in je bio moet zetten op een datingapp

Vage/lege bio

Swipen op datingapps wordt nog weleens omschreven als een vleeskeuring. Je kijkt naar iemands uiterlijk en maakt op basis daarvan je beslissing. Maar zo hoeft het natuurlijk helemaal niet te gaan. Datingapps geven je de mogelijkheid om iets over jezelf te vertellen in je bio. Wanneer mensen deze leeg laten is dit een enorme red flag. Dit kan betekenen dat ze totaal niet geïnteresseerd zijn in een gesprek, maar gewoon direct het bed in willen duiken. Het kan ook betekenen dat ze gewoon niks leuks over zichzelf te melden hebben. Als je letterlijk niks weet om over jezelf te vertellen, ben je waarschijnlijk erg saai. Naar links swipen dus!

Direct over seks beginnen

Ook als je alleen maar op een datingapp zit voor seks, is dit alsnog extreem onbeleefd. Wat is er gebeurd met eerst even hallo zeggen? Of even vragen hoe het met iemand gaat? Deze mensen tonen nu al geen respect voor je, en gaan dat waarschijnlijk later ook niet doen. Ook al ben jij zelf ook op zoek naar een hook up, is dit echt niet oké. Tolereer dit gedrag ook vooral niet! Je bent een persoon en jij verdient respect. Kunnen ze jou dit niet bieden, dan mag je de match per direct opheffen.

Vragen naar je Snapchat

Stel, je hebt een leuk gesprek met iemand op een datingapp en deze persoon vraagt naar contactgegevens, dan kun je het gesprek voortzetten buiten de app. Vragen naar je nummer is helemaal prima natuurlijk. Maar als ze naar je Snapchat vragen, mogen er best wat rode vlaggetjes omhoog gaan. Dit betekent namelijk dat ze waarschijnlijk gaan vragen naar pikante beelden van je. Als jij deze wil sturen, moet je dit ook vooral lekker doen. Maar in deze gevallen zijn ze vaak snel weg zodra je ze geeft waar ze om vragen. Trap er dus vooral niet in.

Een lange lijst met eisen

Wow! Veeleisend! Wanneer iemand een lange lijst met eisen in zijn of haar bio heeft staan, is dit best wel een red flag. Het komt erg kieskeurig en veeleisend over. Deze mensen staan er niet voor open om echte connecties te maken, maar willen een perfect totaalplaatje. Vaak zijn deze eisen ook erg neerbuigend. Zo vragen sommige mannen om een lage bodycount of geven ze aan dat ze niemand willen daten die zwaarder is dan een bepaald gewicht. Lekker closed minded dus...

via GIPHY

Wanneer ze zich negatief uitspreken over andere vrouwen/eerdere matches

'Maar jij bent niet zoals andere meiden.' Dit zinnetje is een enorme red flag op datingapps. Hiermee zegt iemand namelijk dat ze geen respect hebben voor andere vrouwen. Je hoeft geen andere vrouwen naar beneden te halen om jou een complimentje te geven. Respect hebben voor vrouwen betekent niet alleen respect hebben voor vrouwen die je knap vindt. Respect hebben voor vrouwen betekent respect hebben voor ALLE vrouwen. Wanneer ze neerbuigend doen naar anderen, kun je dus beter wegwezen. 

Foto met vis

Deze hoeven we niet meer uit te leggen toch? Doe maar gewoon niet.

Lees ook: Lange relatie saai? Met deze originele dates verras jij je partner