Dit zijn de dingen die je nooit in je bio moet zetten op een datingapp

Single & daten door Maya Luz

Tinder, Bumble, Hinge, als je single bent heb je vast wel een of meerdere van deze apps op je telefoon staan. Bij het samenstellen van je profiel komen verschillende dingen kijken. Welke foto's van mezelf laten mij zien van mij beste kant? En wat moet ik in mijn bio zetten? Er zijn een hoop leuke dingen die je in je bio kunt vermelden, maar deze dingen moet je echt nooit in je bio zetten op een datingapp.

Lees ook: Lange relatie saai? Met deze originele dates verras jij je partner

Waar je NIET naar opzoek bent

'Als je niet naar de sportschool gaat, swipe dan maar naar links', dit soort zinnen in bio's komen erg negatief over. Hierdoor kunnen mensen op je afknappen. Je komt hierdoor over als kieskeurig en veeleisend. Daarnaast klink je ook gewoon ontzettend negatief. Schrijf daarom op wat je juist wel zoekt. 'Ik ben op zoek naar een sportief iemand', klinkt bijvoorbeeld als een stuk uitnodigender. 

Een lijst met eisen

Hiermee komen we nog even terug op het vorige punt, eisen stellen in je bio schrikt af. Je komt ook hierdoor over als veeleisend. Je schrikt hiermee mensen af die misschien niet perfect aan jouw eisen voldoen, maar misschien wel ontzettend leuk zijn. Als je eisen hebt die je echt graag wil vermelden, zeg het dan op een positieve manier die uitnodigend overkomt. 'Op zoek naar iemand die net zo'n grote dierenvriend is als ik', klinkt bijvoorbeeld al veel leuker dan: 'je moet vegan zijn.'

'Ik ben op deze app slecht bereikbaar, volg me op Insta'

Datingapps zijn er om leuke mensen te ontmoeten, niet om meer Instagramvolgers te verzamelen. Er is niks mis met je Instagram vermelden, maar maak er geen verplichting van om je te volgen. Swipen op datingapps doen we omdat het zo makkelijk is. Als je iemand een extra handeling laat uitvoeren om met je te kunnen praten, haken veel mensen dus al af. Wil je echt iemand ontmoeten via een datingapp? Zet dan gewoon je notificaties aan en check de app om de zoveel tijd.

Standaard zinnen die niks over jou vertellen

'Ik ben slecht in bio's', dat blijkt inderdaad. Want dit soort bio's zeggen helemaal niks over wie jij bent als persoon. Je bio is er om mensen te informeren over wie jij bent. Vertel daarom iets waar mensen daadwerkelijk iets aan hebben. Bijvoorbeeld waar je naar op zoek bent, wat je graag doet in je vrije tijd of een leuk weetje over jezelf. Een bio hoeft niet super ingewikkeld te zijn, maar je moet wel een beetje creatief zijn.

Helemaal niks

Een lege bio is misschien wel het allerergste. Hierdoor moeten mensen dus puur op uiterlijk swipen. Als iemand serieus op zoek is naar een leuke date, hebben ze toch echt iets meer informatie nodig over je. Vermeld ook niet alleen je sterrenbeeld of alleen je woonplaats, hiermee zeg je ook vrij weinig. Een lege bio is simpelweg een no go. Als je een datingapp gebruikt, dan moet je er ook wel echt voor gaan.

Lees ook: Pas op... 5 red flags dat iemand jou emotioneel manipuleert