Dit is hoe je een datingfase dragelijk maakt

Single & daten door Zita

Wanneer je single bent en je date veel, weet je dat het af en toe vermoeiend is. Sterker nog, datewereld is soms best zwaar. Niet iedereen is uit op hetzelfde en dat maakt het dateleven lastig. Er zijn dan ook veel verschillende manieren om aan dates te komen: via je DM, datingapps of zelfs via feestjes voor singles. We weten dat daten veel energie kost, maar toch doen we het. Wij vertellen je hoe je de datingfase een stuk dragelijker maakt, zodat je er veel plezier van ervaart.

De datingfase

Zoals we al even aangaven, is de datingfase een fase die niet altijd vlekkeloos verloopt. Je stelt jezelf open aan iemand, steekt tijd en energie in iemand en je hoop op een goede uitkomst. Soms merk je dat dates een grote flop zijn en denk je bij jezelf: heb ik nu echt al mijn tijd en energie hierin gestoken? Er zijn een aantal dingen die je doet voor je begint met daten om de datingfase dragelijker te maken.  

Ditch de DM’s

Je Instagram DM is voor veel zaken een goede uitkomst, maar niet voor daten. Ja, sommigen hebben er baat bij, maar dit zijn slechts een paar uitzonderingen. Meestal wanneer iemand in de DM’s slide, willen ze niets meer dan een simpele hookup. Op de uitzonderingen na, zijn mensen die in een DM sliden niet op zoek naar een relatie. Niet iedereen die met een vlammetje reageert op jouw story is op zoek naar een date. Skip de DM’s dus als je je date leven wat dragelijker wil maken. Zo krijg je geen verkeerde verwachtingen.

Datingapps

Daten gebeurt tegenwoordig steeds meer online dan in het echt. Bijna iedereen heeft wel eens een datingapp gedownload en bij de een slaagt het vaker dan bij de ander. Het is namelijk toch een beetje een vleeskeuring waarbij je het gevoel hebt dat je op een casting komt als je afspreekt met iemand. Maar, door goed te blijven swipen en een beetje FBI onderzoek naar die persoon te doen, wordt je date afspraak toch een succes.

Ga naar feestjes

De leukste manier om nieuwe mensen en een nieuwe date te leren kennen, is in het echt. Helemaal op een feestje, waar je waarschijnlijk toch al op je gemak bent. Er bestaan ook zogeheten single parties: feestjes speciaal voor single mensen. Op dit feestje hoor je geen “sorry ik ben bezet” meer. Wie weet loopt jouw toekomstige partner wel rond op zo’n feestje. 

Daten is soms vermoeiend, maar door het op de juiste manier aan te pakken, verloopt de datingfase een stuk soepeler.