De leukste plekken in Nederland voor een winterse date

Single & daten door Chloe

Heb jij even geen inspiratie voor een winterse date? Wij hebben de leukste plekken voor je verzameld.

Hoewel je misschien een voorkeur hebt voor daten in de zomer, is er 's winters ook nog genoeg te doen. Daarbij is het in de winter extra knus, wat ook voor extra romantiek kan zorgen. Weer of geen weer: een originele date kan altijd. 

Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is het winterevenement van onze hoofdstad. De hele stad is prachtig verlicht met kunstwerken van artiesten over de hele wereld. Je kan een romantiche rondvaart doen, maar met lekker weer kan je de route ook wandelend afleggen.

Doe mee aan een pubquiz

In de winter is er in iedere stad wel een leuke kroeg te vinden die aan een thema avond doet. Denk aan een leuke pubquiz of een 30 Seconds toernooi. Lekker borrelen met live entertainment is natuurlijk altijd een goed idee. Kijk wat er bij jou in de buurt is en doe samen mee aan zo'n leuke spelletjesavond.

De schaatsbaan

Of je er nou goed in bent of niet, schaatsen is de perfecte winteractiviteit. Niet alleen zorgt het voor het ultieme wintergevoel, het kan ook de romantiek in jullie naar boven halen. Hand in hand over de schaatsbaan en daarna afsluiten met een lekkere warme chocomel klinkt wat ons betreft als een perfecte date. Er zijn in Nederland dan ook genoeg overdekte schaatsbanen te vinden, dus ook als het weer niet mee zit kan je dit gewoon doen.

Kaasfondue restaurants

Zijn jullie allebei gek op kaas? Dan is dit helemaal wat voor jullie. Er zijn namelijk genoeg restaurants die 's winters kaasfondue voor twee aanbieden en er zijn zelfs echte kaasfondue restaurants te vinden. Lekker knus dippen in de kaas met een wijntje erbij is natuurlijk één en al romantiek.

Bezoek aan de Winter Efteling

Als er een periode is waarin de Efteling extra magisch is dan is het wel in de winter. De perfecte locatie dus voor een date. Of je nou van sensatie houdt of niet: hier kan je je samen prima een hele dag vermaken.

Pinball museum

Ben je gek op een spelletje? Dan is dit helemaal wat voor jou. In Rotterdam vind je namelijk een heus pinball museum. Hier kan je voor een paar euro onbeperkt flipperen op ouderwetse flipperkasten. Een middagje lachen gegarandeerd en origineel is het zeker.