Zo soft launch je een nieuwe relatie op de beste manier

Relaties door Jennifer

Wanneer je eenmaal verliefd bent, schreeuw je alles het liefst meteen van de daken. Alleen is het stiekem toch best spannend. Wat vindt iedereen van je nieuwe vriend(in)? Met name de launch van jullie relatie op social media is lastig. In dat geval bestaat ook de soft launch, waarbij je subtiel je nieuwe relatie aan de wereld showt.

Lees ook: Is het normaal om vaak te twijfelen over je relatie?

Waarom soft launch je een relatie?

Misschien ben je momenteel net samen met je nieuwe partner. Als de relatie nog pril is, dan heb je vaak moeite om hem/haar met de wereld te delen. Het liefst houd je je lief voorlopig nog even voor jezelf. Alleen wat als je ondertussen wel wil laten zien, dat je niet meer single bent? In dat geval komt de soft launch goed van pas! Sommige mensen posten meteen op de eerste dag een foto van hun nieuwe relatie, oftewel de hard launch. Bij de soft launch lanceer je jullie relatie een stuk subtieler op social media. Ja, het begrip is echt ontstaan in de huidige, moderne tijd. Dankzij de soft launch bescherm je jezelf eigenlijk, voor als de relatie vroeger eindigt dan je hoopt.

Soft launch je relatie: tips

Nu vraag je je af: hoe soft launch je een relatie dan? Zoals gezegd show je dus subtiel je nieuwe geliefde aan de online wereld. Daarbij hoef je hem/haar niet letterlijk te laten zien. Je kunt ook beginnen met het posten van foto’s, waarop je twee drankjes ziet op een chique bar. Of post een foto van die ene bos rozen, die hij/zij laatst aan je gaf. Vervolgens kun je altijd een stapje verder door een lichaamsdeel van je partner te showen. Post bijvoorbeeld een foto van twee handen, die elkaar vasthouden in de auto. Niet alleen oogt zo’n foto romantisch, ook is het duidelijk geen vriendschappelijke foto. Vooral niet als je er een zoetsappig liefdesliedje overgooit.

Relatie posten op Instagram

Op een gegeven moment komt dan toch dat moment, dat je volledig openbaar wilt gaan. Hopelijk word je ook steeds zekerder over jullie relatie, dus tijd om je lief nog meer te showen op social media. Ook nu kun je eerst nog een beetje soft launchen. Als je Instagram hebt, bestaat namelijk de fotocarrousel. Post een keer een fotodump, waarbij je begint met een foto van jezelf. Vervolgens komt je nieuwe vriend(in) ergens voorbij in het rijtje met foto’s. Dat kan een schattige foto van jullie samen zijn, maar ook een foto waar je hem/haar nog wat verbergt achter jou. Het maakt niet uit. Je ziet hem/haar niet direct en toch staat je nieuwe relatie zo wél op je social media.

Lees ook: Dingen die je vroeger deed als je verliefd was