Dingen die je vroeger deed als je verliefd was

Kinderen door Redactie Ze.nl

Vlinders in je buik, een droge mond en knikkende knieën. Er zit weinig verschil tussen verliefd zijn in 1999 of verliefd zijn in 2020. Alhoewel... Deze 6 dingen deden we toch heel anders als we vroeger een crush hadden.

vroeger verliefd

Lees ook: 25 x speelgoed van vroeger

Verkering vragen via briefjes

'Wil je verkering? Kruis aan: ja of nee'. Tegenwoordig zie je in geen enkel klaslokaal nog briefjes voorbij komen, maar vroegâh vlogen die dingen non-stop door de lucht heen. Het was zenuwslopend om zo'n briefje op de tafel van je crush te zien landen, want wat als hij of zij niet hetzelfde voelde als jij? Bovendien moest je maar hopen dat de meester of juf er niet achter kwam dat jij stiekem briefjes schreef tijdens de rekenles.

 

Ach ja, die goeie ouwe tijd. Tegenwoordig gaat alles via WhatsApp en wordt het als 'suf' bestempeld als jongens nog echt vragen of een meisje verkering met ze wil. Wij zijn in ieder geval blij dat we het nog op deze manier hebben mogen meemaken.

Achter je crush aan rennen met spelletjes 

TIjdens 'pakkertje' was pretty obvious op wie je verliefd was, want je rende altijd achter diegene aan. Andersom wilde je ook als eerste gepakt worden door degene op wie je een oogje had. Als je ballen had, drukte je elkaar een snel kusje op de wang. Pfff, de risico's die we vroeger namen voor de liefde!

Een cryptische boodschap in je MSN-naam plaatsen

[i]Niicoleee[/i] <3 Loves Someone Special - Do You Even Think Of Me? [c=1][b]I Love You![/c][/b] *hvj* *wjnmk* LufJoe MoPpIe! <3

De dingen die wij vroeger in onze MSN-namen pleurden waren zo cryptisch dat ze ook geheimtaal voor de KGB hadden kunnen zijn. We hielden ervan om ellenlange statussen te creëren met afkortingen, smileys en vooral: geheime boodschappen voor onze crush. Hij of zij had overigens nooit door dat het over hem of haar ging, want we ontkenden hoog en laag dat we er iets mee bedoelden.

Offline en online gaan op MSN zodat je crush het opmerkte

'Waarom praat-ie niet tegen me? Heeft hij of zij wel gezien dat ik online ben gekomen? Wacht, ik ga nog even een miljoen keer offline en online, dan ziet-ie het vast wel!' Ja, onze obsessie zorgde ervoor dat we een hoop tijd staken in belachelijke dingen. Je meldde je zestig keer aan op MSN, alleen maar omdat je hoopte dat je crush 'hoi' tegen je zei en 'hoest' (codetaal voor 'hoe gaat het') vroeg.

via GIPHY

Een anonieme roos sturen op Valentijnsdag

'Oeeeeh, zal mijn crush weten dat deze roos van mij komt?' Dat was de belangrijkste vraag die jij had op Valentijnsdag. Als je je echt heel dapper voelde, stuurde je soms ook nog een Valentijnskaart naar het huis. Ook kruiste jij altijd je vingers dat er een roos voor jou tussenzat. Meestal was dat niet het geval, want bijna niemand stuurde die dingen naar elkaar. Veel te riskant dat iemand wist dat je verliefd was natuurlijk. De horror!

Jullie namen invoeren in een liefdesmeter

'81 procent echte liefde'. Aaaah, dit is meant to be! Jij zat dag en nacht op websites waar jij het percentage liefde tussen jou en je crush kon berekenen. En kreeg je een lage uitslag, dan lag dat er vast aan dat je de achternaam er niet bij had geschreven. Jij zat net zolang te puzzelen totdat je een goede uitslag kreeg. Iedereen zag toch wel dat jullie bij elkaar hoorden?

Zijn/haar achternaam matchen met jouw voornaam

Hmm, dat klinkt toch wel goed. We moeten maar trouwen.' Zelfs als het niet zo goed bij elkaar paste, kon jij er een positieve draai aan geven. Een beetje creepy was het wel, dat je schrift helemaal vol stond gekladderd met hartjes en jullie namen, maar hé: alles voor de liefde!

via GIPHY

Welke dingen deed jij vroeger als je verliefd was? Vertel het op Facebook!

Lees ook: Deze 7 online spelletjes deed jij altijd op de middelbare school