Deze 7 online spelletjes deed jij altijd op de middelbare school

Vrije tijd door Laura

Men zegt wel dat de generatie van nu alleen maar naar schermen kijkt, maar in de 00's en 10's konden we er ook wat van. Na een 'lange' schooldag racete je naar huis, smeet je je Eastpack in een hoek en klom je achter de computer. Daar vermaakten we ons op spele.nl, spelletjes.nl of elkspel.nl úren met games als Bubble Trouble, Mahjong en Goudzoeker.

online spelletjes

Lees ook: Terug in de tijd: 20 x snoep van vroeger

1. Bubble Trouble

Onze favoriet van vroeger! Met een alien-achtig poppetje met een bril en zwarte jas, moest je verschillende stuiterballen 'knappen'. Elke keer werd de bal iets kleiner en spleet hij in tweeën. Het vergde de opperste concentratie, want als je niet oppaste werd je ingesloten door de ballen en was je game over.

online spelletjes bubble trouble

2. Bubbel Shooter

Niet te verwarren met Bubble Trouble! De Bubbel Shooter is een van de eerste spellen ooit gemaakt. Het is zo simpel, maar blijft vermakelijk. Het doel is om een speelveld vrij te maken door gekleurde ballen naar de juiste kleur te schieten. Na elke shot zakken de ballen een stukje. Als de ballen je pijl raken ben je af!

bubble shooter online spelletjes

3. Mahjong

Het Chinese spel is zowel uitdagend als rustgevend. Op het digitale bord liggen steentjes in een piramide met verschillende plaatjes. Als een soort memory moet je twee steentjes matchen, máár alleen van je zichtbare laag. Je weet dus niet welke onder de bovenste stenen ligt.De kunst is goed vooruitdenken zodat je precies uitkomt met je blokjes.

online spelletjes mahjong

4. Playing with Fire

Dit Bomberman-spel was jarenlang een van de populairste online spellen. Gewapend met dynamiet zat je met meerdere spelers in een ruimte. De kunst was om zo snel mogelijk de blokkades kapot te maken en daarna een andere speler in te sluiten en... tja, in de fik te steken.

online spelletjes bubble trouble

5. Aankleedspelletjes

Make-overtime! De spelletjessites kenden tientallen zogeheten 'aankleedspelletjes'. Jouw avatar kon je van top tot teen veranderen en stylen. Van de gezichtskenmerken als ogen, neus en mond tot het haar en de kleding.

online spelletjes aankleedspelletjes

6. Goudzoeker

Geduld en timing was essentieel bij dit online spelletje. Je was natuurlijk als de dood dat je verkeerd mikte en een bom pakte.

online spelletjes goudzoeker

7. Diner Dash

Je hebt tientallen restaurantspelletjes, maar Diner Dash blijft de leukste! De kunst is om de verschillende eigenzinnige klanten tevreden te houden en te voorkomen dat ze vertrekken zonder te betalen.

online spelletjes diner dash

Welke spelletjes speelde jij altijd? Laat een reactie achter op Facebook.

Lees ook: 25 x speelgoed van vroeger