Waarom je geen handgel in je auto moet leggen

Vrije tijd door Chloe

Tegenwoordig is handgel een must have om altijd bij je te hebben. Nou kan je het wel eens vergeten en daarom lijkt het handig om er één in de auto te hebben liggen. Zo ga je nooit meer zonder de deur uit. Toch kan je dit beter niet doen, en dit is waarom.

handgel

Lees ook: Bewezen: vrouwen kunnen beter inparkeren dan mannen

Brandgevaar

Wanneer je een flesje desinfecterende handgel op je dashboard hebt liggen en de volle zon staat erop, kan dit leiden tot brand. Dit komt door de alcohol die het flesje bevat. Brandweerman Ferry Hastman legt het in een Facebook-bericht als volgt uit: wanneer het flesje heet wordt en het lekt , dan zal je autoruit werken als een soort vergrootglas wanneer de volle zon erop staat. 

Wil je toch een flesje desinfectiegel in de auto? Bewaar hem dan veilig in het donker, bijvoorbeeld in je dashboardkastje.

 

Risico’s

Maar er zijn meer risico’s. Als de gel op je hand niet goed opgedroogd, kan het ontvlammen wanneer je een sigaret, kaars of barbecue aansteekt. Dit kan leiden tot ernstige brandwonden en daar zit niemand op te wachten. Hoe dan ook, het is opletten geblazen. Gebruik vooral niet te veel gel en smeer het goed uit. Daarbij is het verstandig om even bij vuur uit de buurt te blijven.

 

Lees ook: VIDEO: Maak binnen 1 minuut een mondkapje van een sok (zonder te naaien)