Vrouwen zijn meest jaloers op uiterlijk en geld van vriendin

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Je zou denken dat juist je beste vriendin degene is die jou alles vertelt en alles gunt? Niets is minder waar, want uit recent onderzoek blijkt dat 74% van de vrouwen ontzettend jaloers is op haar vriendin!

Uit een enquête van MyVoucherCodes.co.uk blijkt dat we vooral erg jaloers zijn op het uiterlijk van onze vriendin, 88% van de vrouwen ziet dit namelijk als belangrijkste oorzaak van jaloezie. Daarna komt geld, 79% van de vrouwen vindt het niet leuk als hun vriendin een hoger inkomen heeft dan zij.  


Niet alleen het inkomen vinden we benijdend, want ook is 65% jaloers op de baan en 61% op de intelligentie van haar vriendin. Met 52% is net iets meer dan de helft van ons jaloers op de relatiestatus en ook het gevoel voor mode en de kledingkast van onze vriendin wekt met 48% heel wat jaloezie op.

Auto?s interesseren ons iets minder, want slechts een vijfde geeft aan dat ze de auto van hun vriendin benijden. Toch heeft al deze jaloezie weinig invloed op de vriendschap, dit komt omdat het merendeel het nooit zal vertellen. Slechts 12% heeft dit gedaan. Ook zorgen jaloerse gevoelens bij de meesten niet voor wrok ten opzichte van hun vriendin. Van je vriendinnen moet je het hebben!

Ben jij wel eens jaloers op je vriendinnen? Of heb jij een vriendin die ontzettend jaloers is op jou?