Succesvolle vrouw kiest minder ambitieuze man

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Alleenstaande succesvolle vrouwen gaan het liefst daten met een man die een compleet ander beroep heeft dan zijzelf. Als je een gelukkig relatie wilt: zoek een man die minder uren maakt. Dit blijkt uit onderzoek van een datingsite.

De website eHarmony heeft een enquête gehouden naar de slechtste beroepen voor je liefdesleven. Daaruit blijkt dat journalisten, zelfstandigen, verzorgers in de ziekenzorg, makelaars en juristen het moeilijkst aan een partner komen zo meldt YourTango.com.


Ook bestudeerden ze de communicatietrends tussen gebruikers. De meest opvallende uitkomsten waren:

1. Vrouwen met een hoge functie mailen het vaakst met kappers of haarstylisten.

2. Huisvrouwen zijn het meest geïnteresseerd in tandartsen.

3. Werkloze mannen gaan op zoek naar fitnessinstructrices.

4. Vrouwelijke artsen hebben het meeste interesse in bankiers.

5. Mannelijke bankiers gaan dan weer op zoek naar vrouwelijke leerkrachten.

Volgens beleggingsadviseur Jasper (35) is hier een logische verklaring voor: "Een relatie met een minder succesvolle vrouw draait er niet om samen te willen zijn met iemand die dommer is. Het is vooral een kwestie van prioriteiten stellen. Ikzelf werk heel veel. Als ik een relatie met een leerkracht begin, heeft die veel meer tijd en kan die zich aanpassen aan mijn hectische schema, dat maakt het allemaal iets makkelijker. Ook voor carrièrevrouwen zou het makkelijker zijn als ze een man kiezen die veel tijd voor hen heeft en hen een avondmaal kan voorschotelen als ze thuiskomen van een vermoeiende werkdag."

Zou jij een relatie kunnen hebben met iemand met een stuk lager opleidingsniveau dan jij?