VIDEO: Maak binnen 1 minuut een mondkapje van een sok (zonder te naaien)

Vrije tijd door Laura

Vanaf 1 juni geldt: iedereen die met het OV reist moet een mondkapje gaan dragen. Dat vertelde onze minister-president woensdag tijdens de persconferentie. Een medisch mondkapje is niet nodig, die zijn nog steeds voor de zorg bestemd. Een (dik) stuk stof is voldoende. Rutte liet weten dat we zelf moeten zorgen voor zo'n kapje. Nu is de grote vraag: 'hoe kom ik aan zo'n ding?' Er zijn webshops die niet-medische mondkapjes verkopen, maar je kunt een mondkapje net zo goed zelf maken. Van een sok bijvoorbeeld.

mondmasker

Mondkapje dragen: let hierop

Een paar tips bij het dragen van het mondkapje. Zorg dat je je handen wast (minimaal 20 seconden) voordat je het kapje opdoet. Pak het alleen vast bij de elastieken. Draag het kapje maximaal drie uur. Pak het kapje weer bij het elastiek als je 'm afzet en was je handen weer 20 seconden. Bewaar het gebruikte kapje in een apart (plastic) zakje, dus niet in je tas naast je andere spullen. Het is verstandig om minimaal twee mondkapjes mee te nemen. Eén voor de heenweg en één voor de terugweg. Een zelfgemaakt mondkapje van stof kun je hergebruiken. Was de kapjes apart en op 90 graden met wasmiddel.

Een mondkapje is GEEN oplossing om toch naar buiten te kunnen als je corona-symptomen hebt. Het RIVM adviseert om toch thuis te blijven als je verkoudenheid of andere symptomen ervaart. 

Mondkapje zonder te naaien

De Vlaamse danschoreografe Safia Aggoune maakte een korte tutorial hoe je van een sok een mondkapje maakt. Je hebt alleen een schaar en een schone, katoenen sok tussen maat 38 en maat 42 nodig. Check de video voor de instructies!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Safia Aggoune (@2bfunkychick) op

 

Lees ook: Moederdag vieren in coronatijd: 10 tips om haar in het zonnetje te zetten