Hoe zit het met de 1,5 meter regel als je een latrelatie hebt?

Relaties door Chloe

Corona heeft invloed op ons allemaal. We blijven zoveel mogelijk thuis en voor iedereen die niet samen in een huis woont geldt: anderhalve meter. We blijven dus op afstand van vrienden, familie en collega’s. Maar hoe zit het eigenlijk als je in een latrelatie zit? 

latrelatie coronaLees ook: VIDEO: Maak binnen 1 minuut een mondkapje van een sok (zonder te naaien)

Latrelaties

Zo’n 7% van de Nederlandse bevolking heeft een latrelatie. Dit houdt dus in dat je (nog) niet samenwoont. Volgens de coronamaatregelen zou dan dus gelden dat je ook van je partner anderhalve meter afstand zou moeten houden, maar dat is toch een beetje gek. Hoe zit het nou echt? 

Geen uitzonderingen

Slecht nieuws voor mensen in een latrelatie. Volgens een woordvoerder van het RIVM gelden er namelijk geen uitzonderingen voor mensen in een latrelatie. Dat betekent dus dat je best bij elkaar op bezoek mag, maar je wel rekening dient te houden met de anderhalve meter regel. Dat betekent dus niet knuffelen, kussen of samen in bed.

Moeilijk

Het RIVM snapt wel dat het moeilijk kan zijn om afstand te houden of elkaar helemaal niet te zien. Volgens de instanties hebben ouders die hun kinderen alleen op afstand kunnen zien het ook moeilijk en is het niet alleen voor mensen in een relatie een lastige tijd. Hoewel we daar natuurlijk geen seconde aan twijfelen, is dit toch wel een beetje een gekke vergelijking. Met je partner ben je natuurlijk veel intiemer dan met anderen. Mochten de anderhalve meter nog een jaar of langer duren, zou je ervoor kunnen kiezen om (tijdelijk) toch te gaan hokken. Zien jullie dat toch niet zitten, dan kun je natuurlijk creatief om gaan met het gemis van intimiteit. Hallo telefoonsex!

 

Lees ook: De psychologische reden waarom zoveel vrouwen hun haar knippen na een break-up 

Beeld: iStock