Moederdag vieren in coronatijd: 10 tips om haar in het zonnetje te zetten

Vrije tijd door Chloe

Net als Koningsdag wordt ook Moederdag dit jaar anders dan anders. Een dagje naar de spa of lekker uiteten zit er dit jaar niet in. Toch mag deze dag niet aan ons voorbij gaan. Ondanks de coronacrisis is er nog genoeg wat je kan doen om je moeder in het zonnetje te zetten.

MoederdagLees ook: Moederdag: deze 16 cadeaus zijn altijd goed

1. Wandelen

Natuurlijk is het de bedoeling dat we zo veel mogelijk thuisblijven, maar als het lekker weer is kan je best een dagje met je moeder erop uit. Zoek geen drukke plekken op maar ga lekker in de buurt een stukje wandelen in een park of natuurgebied waar het lekker rustig is.

2. Thuisrestaurant

De restaurants mogen dan wel gesloten zijn, maar daar hebben wij een oplossing voor. Creëer gewoon thuis een restaurant! Haal een lekkere fles wijn en maak het gezellig in huis met wat kaarsjes en dergelijke. Je kan je moeder lekker verwennen door voor haar te koken. Mocht je niet zo’n keukenprinses zijn is ook dat geen probleem. Veel restaurants bezorgen nu namelijk ook gewoon een driegangenmenu aan huis.

3. Spa aan huis

Ook de Spa’s zijn gesloten dus een dagje hangen in de sauna gaat hem niet worden dit jaar. Toch kan je best genieten van een heerlijke spa dag, gewoon bij jou thuis. Haal lekkere maskertjes in huis en geniet samen van een zelfgemaakte homespa.

 

4. Fietstocht

Ook voor deze activiteit moet het weer meezitten, maar als het weer het toelaat is een fietstocht hartstikke leuk om te doen. Fiets door de normaal overvolle straten of fiets juist naar een dorpje of stad in de buurt waar jullie normaal niet snel komen. Het leukste cadeau om te geven op Moederdag is om er samen gewoon een leuke dag van te maken.

5. Zelf wijn maken

Zijn jullie allebei gek op een wijntje? Maak dan samen jullie eigen wijn. Superleuk om samen met je moeder te doen, en als het is gelukt is het nog leuker om op te drinken. Cheers!

6. Een bootje huren

Hoe leuk is het om samen met je moeder het water op te gaan? Huur een kano of een fluisterbootje en je hebt gegarandeerd een geslaagde Moederdag!

7. Picknicken

Zoek een leuke plek op waar je lekker kan zitten en organiseer een mini picknick. Haal wat lekkere hapjes en drankjes en strijk neer voor wat quality time met je moeder.

 

8. Bankhangen en films kijken

Mocht het weer nou tegenzitten kunnen jullie altijd nog lekker op de bank films kijken. Met wat wijn en popcorn in huis heb je al de perfecte filmdag. En kunnen jullie nou niet samen zijn? Dan kunnen jullie alsnog samen een filmpje kijken met Netflix Party. Ideaal toch?

9. Cadeau versturen

Kunnen jij en je moeder dit jaar niet samen zijn wegens het coronavirus? Ook dan kan je haar nog in het zonnetje zetten. Haal een cadeau voor haar waar ze ook echt iets aan heeft. Misschien iets om te doen tegen de verveling of iets wat ze al graag wil. Stuur het vervolgens naar haar op zodat ze toch nog een beetje verwend wordt op deze mooie dag.

10. Digitale borrel

Een cadeau opsturen is natuurlijk leuk voor je moeder, maar nog leuker zal ze het vinden om je gewoon even te kunnen zien. Plan daarom samen een digitale borrel. Natuurlijk is videobellen niet hetzelfde als elkaar echt even zien, maar je moeder zal dit sowieso waarderen. Maak er ook echt even tijd voor zodat jullie alle tijd hebben om lekker te kletsen.

Beeld: iStock

Lees ook: Een creatief cadeau waar niemand mee komt!