Bewezen: vrouwen kunnen beter inparkeren dan mannen

Vrije tijd door Chloe

Op de een of andere manier worden wij vrouwen nog wel eens geassocieerd met niet kunnen autorijden en dan vooral niet kunnen inparkeren. Mannen zouden de goede bestuurders zijn en wij vrouwen maken er maar een potje van. Of toch niet? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wij vrouwen beter kunnen inparkeren dan mannen.

Lees ook: Vooroordelen over vrouwen achter het stuur waar we klaar mee zijn 

Schade

TanQYou deed onderzoek naar het parkeergedrag van mannen en vrouwen en doorbrak het stereotype. Vrouwen rijden namelijk minder schade tijdens het inparkeren dan mannen. Uit het onderzoek bleek dat 4 op de 10 vrouwen wel eens schade heeft gereden tijdens het inparkeren, en dat tegenover 5 op de 10 mannen. Mannen zeggen dus wel dat wij er niets van bakken, maar dit onderzoek bewijst het tegendeel.

Minder hulp

Nou rijden we niet alleen minder schade, maar dat ook nog eens zonder hulp. Tegenwoordig zijn de wat nieuwere auto’s vaak uitgerust met allerlei technische snufjes die je kunnen helpen met het inparkeren. Denk bijvoorbeeld aan parkeersensoren en achteruitrijcamera’s. Heel handig, maar ondanks dat wij vrouwen minder schade rijden, maken we geen gebruik van al deze technologische hulpmiddelen. Mannen daarentegen wel. Bijna een derde van de mannen gebruikt een parkeerhulp en dat tegenover slechts 10 procent van de vrouwen.

Dus mocht een man ooit nog beweren beter te kunnen inparkeren dan vrouwen moet je hem toch teleurstellen. Het bewijs is namelijk keihard.

Lees ook: Deze dingen moet je écht nog doen voor je 30e