Alleen in quarantaine saai? Dit zijn de voordelen van een solo-isolatie

Vrije tijd door Chloe

Veel van ons werken thuis en komen alleen buiten als het nodig is. Social distancing staat niet alleen voor de anderhalve meter afstand, maar ook het niet meer zien van collega’s en misschien wel vrienden en familie. Als je dan alleen woont kan je je misschien wel eens gaan vervelen of je zelfs eenzaam voelen, maar er zitten ook heel veel voordelen aan.

Lees ook: Single in quarantaine: zo kom je aan je trekken

Niemand in de weg

Thuiswerken is al een uitdaging op zich, maar als je dan ook nog eens een partner of huisgenoten hebt die ook de hele dag thuis zijn wordt het nog lastiger. Hier heb je als je alleen woont tenminste geen last van. Niemand die je kan afleiden van je werk en werkplekken hoeven niet gedeeld te worden. Wel zo fijn.

De bank en Netflix voor jezelf

Wanneer je met iemand samenwoont en jullie beide nu veel thuis zijn, kan een kleine ruzie om de afstandsbediening nog wel eens voorkomen. Maar jij hebt de bank en de afstandsbediening helemaal voor jezelf. Je hoeft het met niemand te delen en kan dus languit op de bank jouw favoriete serie bingen. Ook je snacks hoef je niet te delen, hoera!

Zelfreflectie

Nu je alleen thuis zit, heb je in ieder geval alle tijd om eens even goed na te denken. Je hebt alle tijd voor jezelf zonder invloeden van buitenaf. Wanneer je op vakantie bent kom je ook vaak tot nieuwe inzichten. Dit is eigenlijk net zoiets, alleen dan zonder cocktails.

Pyjamadag

Hoewel het eigenlijk beter is om je gewoon iedere dag klaar te maken alsof je de deur uitgaat, is dit toch lastig. Wanneer je thuiswerkt en geen Zoom-meeting hebt staan is het verleidelijk om gewoon lekker als een slons de dag door te komen. En niemand die je daar op aan spreekt. Dus, geen zin om je aan te kleden? Dan nemen we gewoon (alweer) een pyjamadag.

Niemand te vermaken

Geen partner en geen huisgenoten betekent ook dat je niemand hoeft te vermaken. De verveling kan in deze tijd snel toeslaan, en dat kan het soms lastig maken in huishoudens. Daar heb jij gelukkig niets mee te maken. Jij trekt gewoon je eigen plan en als dat een dagje niks doen is, is dat dus helemaal prima.

via GIPHY

 

Voel je je toch (af en toe) eenzaam en mis je iemand om mee te praten. De Luisterlijn kun je dag en nacht bellen/chatten om een praatje te maken.

 

Lees ook: Maak je home work-out compleet met deze mooie sportkleding