EazeGames review

Spelletjes door Redactie Ze.nl

Ben jij al bekend met EazeGames? Het is een steeds populairder wordend online platform, dat geld verdienen met het spelen van spelletjes mogelijk maakt. Op het platform wordt een brede diversiteit aan spellen aangeboden, uiteenlopend van het klassieke Solitaire en Bubble Shooter tot spellen als Free Kick Shooter en Archery World Tour. Leuk aan EazeGames is het feit dat je echte geldprijzen kunt winnen door met jouw vaardigheden tegenstanders te verslaan; spellen kennen geen geluksfactor. In deze EazeGames review lees je meer over het platform, de spellen die hierop worden aangeboden en de mogelijkheden die je hebt om deel te nemen aan de games.

Let op: om EazeGames spellen te kunnen spelen voor echt geld moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Speel daarbij alleen met geld wat je kunt missen; ook in vaardigheidsspellen kun je geld verliezen.

Inhoudsopgave

Informatie over EazeGames

De afgelopen jaren zijn er verschillende platforms ontwikkeld waarop gebruikers de mogelijkheid hebben om spelletjes voor echt geld te spelen. EazeGames is daar een voorbeeld van, evenals een platform als HQ Trivia of bijvoorbeeld PlaySpot. EazeGames valt op door de brede diversiteit aan bekende spellen die hier aangeboden wordt en het gegeven, dat het uitsluitend vaardigheidsspellen betreft. Je eigen presteren bepaalt wat je verdient met het spelen van deze spelletjes. Op dit punt wijkt EazeGames af van online casino’s en bijvoorbeeld iGaming-platforms, waar de factor geluk juist een grote rol speelt en de factor vaardigheden een minimale invloed heeft op de uitkomst van een spel.

EazeGames kun je zowel op een computer bezoeken, als ook op een mobiele telefoon of tablet. Het platform biedt een gratis app voor iOS aan. Ook in de Galaxy Store voor Samsung smartphones wordt een app aangeboden. Het maakt het platform heel toegankelijk op de verschillende devices.

Het gelijknamige bedrijf achter dit platform is gevestigd in Amsterdam en stelt het zich als doel om het nummer één real-money skill gaming platform te worden. Een team van meer dan twintig specialisten werkt voortdurend aan de doorontwikkeling van het platform door bijvoorbeeld nieuwe spellen toe te voegen.

Voor- en nadelen van het platform EazeGames

Ten opzichte van de concurrentie biedt het platform van EazeGames verschillende voor- en nadelen. Zo heb je de mogelijkheid om onbeperkt te oefenen, door gebruik te maken van een gastaccount. Een gastaccount wordt automatisch geopend bij het bezoeken van de website. Het account bevat 200 EazeCoins, waarmee je de diverse spellen in alle rust uit kunt proberen. Heb je alle EazeCoins verbruikt? In dat geval worden er automatisch nog eens 200 virtuele munten aan het account toegevoegd.

Een ander belangrijk voordeel van EazeGames is het gegeven dat je uitsluitend tegen echte spelers speelt. Het kan hierbij gaan om een één-tegen-één potje, maar ook om een toernooi waaraan zestien spelers deelnemen. In combinatie met het feit dat er uitsluitend vaardigheidsspellen worden aangeboden op het platform, verzekert dit je ervan dat je volledig zelf in de hand hebt of je een spel wint of verliest.

Op het platform wordt een groot aantal bekende spellen aangeboden, waarvan Solitaire, Sudoku, Bingo en Bubble Shooter goede voorbeelden zijn. Het zijn spellen die de meeste spelers al zullen kennen, waardoor je een spel snel eigen maakt. Lees voor het spelen van de diverse spelletjes op EazeGames altijd eerst de instructies door. Zo weet je precies hoe je aantrekkelijke bonussen kunt verdienen tijdens het spelen van een spel, welke power-ups je hierbij kunt gebruiken, enzovoorts. De instructies zijn helder omschreven, wat bijdraagt aan het speelgemak.

Een belangrijk voordeel is ook dat EazeGames altijd bereikbaar is. EazeGames support is te bereiken via tickets, email, Facebook, Instagram, telefoon

Naast de verschillende voordelen die in deze EazeGames review genoemd worden, kent het spel ook enkele nadelen. In die zin, dat de klantenservice op dit moment uitsluitend bereikbaar is per e-mail of na het aanmaken van een ticket. Het maakt dat het soms even zal duren, voordat je een reactie krijgt op een vraag of probleem. Overigens biedt de website van EazeGames een uitgebreide FAQ aan, waar je het antwoord vindt op de meest gestelde vragen.

Een ander aspect om rekening mee te houden is het feit dat EazeGames voor geld alleen beschikbaar is in Europa, nu zijn dat 13 landen. Naast Nederland zijn dat onder meer België, Duitsland en Denemarken. Ga je op vakantie naar Frankrijk of bijvoorbeeld Zwitserland? In dat geval is het vooralsnog niet mogelijk om de spelletjes voor geld te spelen. Je kunt hier wel gratis spelen met de eerder genoemde EazeCoins.

Welke vaardigheidsspellen biedt EazeGames aan?

Zoals eerder aangehaald werd in deze EazeGames review, biedt het platform haar gebruikers een grote diversiteit aan spellen. Het aanbod aan spelletjes voor geld wordt voortdurend uitgebreid. Hieronder vind je een korte omschrijving van de games die je in de EazeGames app of op de website kunt spelen.

1 Solitaire

Geld verdienen met Solitaire
 • Win € 2 - € 5 - € 10 - € 13
 • Competitie € 530

Een van de bekendste spellen van EazeGames is Solitaire, ook wel bekend als Patience. Bij dit spel probeer je een stapel kaarten te sorteren. Zodanig, dat je aan het eind van het spel vier stapels hebt die oplopen van de aas tot en met de koning. Voor iedere kaart die je aan de juiste stapel toevoegt ontvang je punten. Moet de stapel met kaarten opnieuw geschud worden? In dat geval ontvang je strafpunten. De speler met de meeste punten wint het spel.

Direct spelen

2 Bubble Shooter

Geld verdienen met Bubble Shooter
 • Win € 2 - € 5 - € 10 - € 13
 • Competitie € 530

Ook Bubble Shooter is een geliefd en bekend online spelletje. Doel van dit spel is het combineren van tenminste drie luchtbellen in dezelfde kleur. Dit doe je door iedere ronde een luchtbel aan het speelveld toe te voegen. Lukt het jou om het speelveld vrij te spelen, door alle bubbels te laten exploderen? Ook bij dit spel draait het om het behalen van de meeste punten aan het eind van een tijdvak van 120 seconden.

Direct spelen

3 Bingo

Geld verdienen met Bingo
 • Win € 2 - € 5 - € 10 - € 13
 • Competitie € 530

Speel een potje Bingo en zorg dat je zoveel mogelijk nummers van je speelkaart weet af te strepen. Het is hierbij belangrijk om zo snel mogelijk op de “Bingo”-knop te drukken, zodra je een verticale of horizontale rij met cijfers afgestreept hebt. Klik je per ongeluk het verkeerde nummer aan? In dat geval ontvang je strafpunten. Er zijn verschillende power-ups te gebruiken. Denk aan een power-up voor het versnellen van het spel gedurende vijftien seconden, of een power-up waarmee je een aantal seconden dubbele punten verdient.

Direct spelen

4 Match 3

Geld verdienen met Match 3
 • Win € 2 - € 5 - € 13
 • Competitie € 345

Bij het spelen van Match 3 dien je, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van drie gelijke symbolen te maken. Het gaat in dit geval om verschillende fruitsoorten. Doel van dit spel is niet alleen om zoveel mogelijk combinaties te creëren in een tijdsperiode van 120 seconden, maar ook om toe te werken naar zo groot mogelijke combinaties. Een combinatie van vier of vijf symbolen levert meer punten op, dan een combinatie van drie fruitstukken. De speler die aan het eind van de ronde de meeste punten verdiend heeft, wint de prijzenpot.

Direct spelen

5 Block Puzzle

Geld verdienen met Block Puzzle
 • Win € 2 - € 5 - € 13
 • Competitie € 375

Wie vroeger vaak Tetris heeft gespeeld, zou Block Puzzle zeker eens moeten proberen. Bij dit spel laat je speelstukken op het bord neerkomen, zodanig dat er rijen gevuld worden met blokjes. Doel van het spel is niet alleen om zoveel mogelijk rijen te laten verdwijnen, maar bij voorkeur zoveel mogelijk rijen in één keer. Het levert je fraaie bonussen op, waarmee je een hoger puntentotaal zal scoren dan je tegenstanders. Net als bij de andere spellen in de EazeGames app of op de website vind je ook in Block Puzzle verschillende power-ups om je score verder te verhogen.

Direct spelen

6 21 Treasure

Geld verdienen met 21 Treasure
 • Win € 2 - € 5
 • Competitie € 72

Probeer tijdens het spelen van 21 Treasure zoveel mogelijk stapels met kaarten te creëren, waarvan de waarde de 21 kaartpunten nadert of exact bereikt. Ligt het aantal kaartpunten van een stapel boven de 21? In dat geval krijg je een strafpunt. Bij dit spel heeft de aas een waarde van 1 of 11, terwijl de boer, vrouw en koning ieder 10 kaartpunten waard zijn. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten verzameld heeft, wint en strijkt de prijzenpot op. Houd er rekening mee dat een totaal van drie strafpunten, de ronde zal doen laten eindigen. Je begint op dat moment aan een nieuwe ronde. Een rode vrouw of een zogenaamde wild card biedt je de mogelijkheid om stapels met kaarten te laten verdwijnen.

Direct spelen

7 One Tap

Geld verdienen met One Tap
 • Win € 2 - € 5
 • Competitie € 500

One Tap is misschien wel het meest simpele spel wat EazeGames aanbiedt. Makkelijk is het echter niet! Het vergt veel van je snelheid, reactievermogen en nauwkeurigheid. Bij dit spel wordt op een willekeurige plek een rondje getoond na een paar seconden. Het doel is vervolgens om zo dicht mogelijk bij het midden op dit rondje te drukken. De speler met de hoogste nauwkeurigheid en snelheid wint het spel.

 

Direct spelen

8 9-Ball Pool

Geld verdienen met 9-Ball Pool
 • Win € 2
 • Competitie € 70

Spelers die regelmatig aan de pool- of biljarttafel te vinden zijn in het plaatselijke café zouden 9-Ball Pool eens moeten proberen. Het is een ontzettend leuk en uitdagend spel, waarbij je probeert de ballen in de juiste volgorde te potten. Voor iedere bal die je pot krijg je punten, waarbij de laatste bal extra punten oplevert. Bonuspunten worden ook verdiend door de witte bal via de randen van de speeltafel te spelen. Pot je per ongeluk ook de witte bal? In dat geval ontvang je strafpunten. De speler die de meeste punten verzamelt tijdens de ronde wint het spel. Houd de tijd in de gaten!

Direct spelen

9 Sudoku

Geld verdienen met Sudoku
 • Win € 2
 • Competitie € 65

Combineer de cijfers één tot en met negen in de verschillende blokken van drie bij drie vakken, op de rijen en in de kolommen. Voorkom dat de cijfers tweemaal in zo’n blok of bijvoorbeeld rij voorkomen; het levert je strafpunten op bij het spelen van Sudoku in de EazeGames app of op de website. Andersom levert het toevoegen van de juiste cijfers aan de diverse vakjes punten op. Aan het eind wordt bekeken wie van de spelers de meeste punten verdiend heeft; deze speler wint de prijzenpot.

Direct spelen

10 Bowling Champion

Geld verdienen met Bowling Champion
 • Win € 2
 • Competitie € 70

Zoals de naam al doet vermoeden is Bowling Champion het ideale spel voor spelers die vaak op de bowlingbaan staan. Bij Bowling Champion probeer je zoveel mogelijk strikes en spares te gooien, waarmee je bonuspunten verdient bovenop de punten die je per omgegooide kegel krijgt. Het spel bestaat uit tien ronden, waarbij aan het eind gekeken wordt wie de meeste punten behaald heeft. Leuk aan het spel is de mogelijkheid om een effect aan de bal mee te geven. Hoeveel kegels weet jij om te gooien?

Direct spelen

11 Free Kick Shooter

Geld verdienen met Free Kick Shooter
 • Win € 2
 • Competitie € 52

Voor voetballers is Free Kick Shooter het spelen waard. Dit spel daagt je uit om zoveel mogelijk vrije trappen raak te schieten binnen een tijdvak van twee minuten. Dat lijkt makkelijk, maar is het niet! De vrije trappen worden vanaf verschillende plekken genomen, waarbij je in sommige gevallen te maken hebt met een muurtje van spelers of bijvoorbeeld een goede keeper op doel. In het doel vind je verschillende targets. Probeer deze te raken om meer punten te verdienen! Bij iedere trap kun je een effect aan de bal geven, om deze naar de juiste plek in het doel te krullen.

Direct spelen

12 Archery World Tour

Geld verdienen met Archery World Tour
 • Win € 2
 • Competitie € 60

Kijk tot slot eens naar het spel Archery World Tour in de EazeGames app of op de website. Dit spel daagt je uit om met pijl en boog zo vaak mogelijk de roos op het bord te raken. Bij ieder schot dien je rekening te houden met de wind. Let daarnaast op de hoeveelheid kracht die je gebruikt bij het schieten van een pijl. Het bepaalt waar de pijl op het bord terecht zal komen. Zit de pijl in de roos? In dat geval verdien je de meeste punten. Ook in de ringen buiten de roos vallen punten te behalen. Na twee minuten wordt gekeken welke spelers de meeste punten heeft weten te scoren.

Direct spelen

Wat zijn de algemene beoordelingen van EazeGames? 

Een blik op de EazeGames Trustpilot pagina en beoordelingen van dit platform binnen het Google bedrijfsprofiel toont dat EazeGames betrouwbaar overkomt en gewaardeerd wordt door haar spelers. Belangrijk bij het gebruik van het platform is het doorlezen van de voorwaarden van bijvoorbeeld bonusaanbiedingen en de regels van de diverse spellen. Het voorkomt dat je als speler tegen problemen aanloopt en vergroot de kans dat je een spel wint. Je wilt vooraf weten op welke wijze je bijvoorbeeld power-ups kunt gebruiken en wat het effect daarvan is.

Op welke manier en hoe snel betaalt EazeGames uit?

Binnen je account op het platform van EazeGames heb je de mogelijkheid om geld uit te laten betalen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende mogelijkheden; een van deze opties is een uitbetaling op je bankrekening. Voor het uitbetalen van prijzengeld geldt een minimum van 10 euro per transactie, waarbij je voor iedere uitbetaling een vergoeding van 1 euro betaalt. Het loont zodoende om in een keer een groter bedrag aan jezelf uit te laten keren.

Houd er rekening mee dat iedere transactie geverifieerd wordt door EazeGames. Het houdt het platform veilig voor spelers. Dit betekent ook dat de verwerking van een uitbetaling maximaal vijf werkdagen kan duren. In de praktijk worden uitbetalingen in veel gevallen binnen één à twee dagen verwerkt.

Veelgestelde vragen over EazeGames

Is EazeGames betrouwbaar?

Zoals in deze EazeGames review beschreven is, wordt het platform als betrouwbaar gezien door haar spelers. Het platform komt van oorsprong uit Nederland en biedt een veilige plek om spellen voor geld te spelen.

Heeft EazeGames een app?

Er wordt momenteel een EazeGames app aangeboden in de Apple App Store en de Samsung Galaxy Store. Momenteel wordt er nog geen Android app aangeboden in de Google Play Store. De spellen van EazeGames zijn echter ook zonder app te spelen.

Hoe snel betaalt EazeGames uit?

Via je account bij EazeGames kun je een uitbetaling van je prijzengeld aanvragen. Je dient hierbij minimaal tien euro uit te laten keren. Een aangevraagde uitbetaling wordt door EazeGames binnen vijf werkdagen verwerkt. In de meeste gevallen ontvang je de uitbetaling al na één à twee dagen.