Is het normaal om vaak te twijfelen over je relatie?

Relaties door Romy

Het kan zijn dat je vaak aan het overthinken bent en twijfels hebt over je relatie. Moet je naar die twijfels luisteren? Is dit iets om je zorgen over te maken? Geen paniek. Iedereen heeft wel eens twijfels over hun relatie. Dit betekent niet dat je NIET naar je twijfels moet luisteren, maar ook niet dat je relatie niet meer te redden is.

Twijfelen over je relatie

Fantaseer jij wel eens over dat het uit is tussen jullie? Twijfel je of je goed genoeg bent? Soms kun je er niet uitkomen waarom je twijfelt, maar er ontbreekt iets volgens jouw gevoel. Twijfels hebben we allemaal. Het is alleen hoe je ermee omgaat dat het verschil kan maken. Het is niet de bedoeling om die twijfels compleet te negeren, maar ook niet om gelijk van het ergste uit te gaan.

Tips bij twijfels

  • Communicatie in een relatie is nummer één van het aanpakken van je twijfels. Praat zoveel mogelijk met elkaar over waar jullie mee zitten. Alleen zo weet je wat er in het koppie van de ander omgaat. Laat elkaar uitspreken en luister naar elkaar. Ga er dan ook niet gelijk op in met: “Nee, dat is niet waar.” Probeer er samen uit te komen!
  • Geen één relatie is hetzelfde. Probeer jezelf dus niet te vergelijken met iemand anders waarmee jouw partner samen is geweest. Je bent goed genoeg! Anders heb je ook geen relatie met je babe toch?
  • Leg het probleem niet altijd bij de ander neer. Probeer eens naar jezelf te kijken en een lijstje te maken van dingen wat jij kunt doen om dichter tot elkaar te komen.
  • Mocht je besluiten uit elkaar te gaan, bedank dan wat de consequenties zijn. Kun je echt zonder je partner? Komen jullie er echt niet samen? Of word je juist ongelukkig als je denkt dat je nog al die jaren met dezelfde partner MOET blijven?

Probeer na te gaan waar die twijfels vandaan komen. Ben je jaloers? Communiceren jullie te weinig? Is je partner al eerder de fout in gegaan en denk je dat hij/zij dat zo weer zou doen? Hét advies van ons: blijf altijd praten zodat twijfels vermindert kunnen worden! En nogmaals: het is niet erg om te overthinken, maar doe er iets mee!