Bijzondere vriendschappen houden je gezond

Relaties door Jikke
Als je een dagje wilt gaan shoppen, bel je één van je vriendinnen om te vragen of ze mee gaat. Als je liefdesverdriet hebt, geeft je kat troostende kopjes. Koester deze bijzondere vriendschappen, want ze houden je gezond!
 
Tijd doorbrengen met je beste vriendinnen is hartstikke goed voor je. Dat hadden we zelf ook wel kunnen bedenken: we kunnen altijd ons hart bij ze luchten, lekker met ze lachen en samen tutten voor dat feestje waar die ene leuke jongen ook zal zijn. Ze motiveren je om toch maar weer naar de sportschool te gaan, om vervolgens samen op de bank een Sex and the City-marathon te houden met een zak chips erbij. Ja, wij wisten wel dat tijd doorbrengen met onze beste vriendinnen goed is. Maar waarom precies?


 
Lekker in je vel
Uit recent onderzoek is gebleken dat tijd met je beste vriendinnen doorbrengen een speciaal stofje aanmaakt, serotine. Dit stofje zorgt ervoor dat we goed in ons vel zitten en geen depressies krijgen. Als je niet investeert in vriendschappen, is dat net zo slecht voor je als roken. Een goede vriendschap maakt je gezonder, minder gestresst en daardoor leef je langer.
 
Maar niet alleen je vrienden, ook vriendschap met dieren kan je gelukkiger maken. Denk eens aan die keer dat je verdrietig op de bank zat en de kat tevreden spinnend op je schoot kwam liggen.
 
Wist je dat?
  • ...we in Nederland 3,3 miljoen katten hebben?
  • ?en ook nog eens 1,8 miljoen honden?
  • ?er nog véél meer siervogels zijn (namelijk 4,5 miljoen)?
  • ?we 1,7 miljoen konijn en knaagdieren houden?
  • ?aquarium- en vijvervissen met 19 miljoen de kroon spannen?
Kortom: in Nederland zijn we dol op dieren. Tussen jou en je huisdier kan een bijzondere band ontstaan, net als tussen deze mensen en hun dieren.
 
Christian de leeuw
Bij een huisdier denk je niet direct aan een leeuw, maar eerder aan een schattige kitten. Christian was als welpje zijnde zo schattig, dat hij door John Rendall en Anthony Bourke werd gekocht in Harrods. Dat was een grote opluchting voor het warenhuis, want dit pluizige poesje was ?s nachts uitgebroken en vernielde daarbij de vloerbedekking van de afdeling. De mannen zorgden voor hem tot hij één jaar was. Toen hij te groot werd, verhuisde hij naar de kelder van hun meubelzaak en mocht buiten spelen op de plaatselijke begraafplaats. Toch brak het moment aan waarop Christian een echte leeuw werd en uitgezet werd in het wild. In 1971 besloten John en Anthony om hun maatje op te zoeken, waar een documentaire van werd gemaakt. Wonder boven wonder herkende Christian zijn roedel nog. Bekijk hier de ontroerende reünie en pak de tissues er maar vast bij?


 
Kwibi de gorilla
Damian Aspignall werd door zijn vader weg gestopt in een internaat, omdat hij dom zou zijn, maar dat was hij helemaal niet. Damian stelde zich aan als eigenaar van het Howletts Wilde Dieren Park en ontmoette daar Kwibi, een gorilla. Vriendschap, liefde en respect verbond hen. Maar ook hier kwam een einde aan toen Kwibi weer terug moest naar zijn natuurlijke omgeving. Bekijk het hartverwarmende moment waarop Damian en Kwibi elkaar weer zien.


 
Caesar de chimp
Nu kunnen ook wij genieten van zo?n prachtige relatie, want vanaf 18 augustus draait Rise of the Planet of the Apes in de bioscoop. De film gaat over een chimpansee, Caesar, die in een bijzondere situatie vriendschap sluit met Will Rodman en zijn vader. Kunnen we deze lekker met onze vriendinnen of huisdier kijken. Worden wij ook weer gelukkig van.
 
Heb jij ook een bijzondere relatie met je huisdier?