Op welk type man val jij?

Relaties door Eline_B
Op ieder potje past een dekseltje, zo luidt het gezegde. Mannen zijn er dan ook in alle soorten en maten. Van de computernerd tot sportfanaat. Welk stereotype man heeft jouw hart sneller doen kloppen? 
 
1 - De computernerd
Pcbediende; programmeur; gamer; mister-know-it-all; googlelaar; muismatman. 
 
 

De computernerd is de hele dag bezig met zijn computer: surfen op het internet, programma?s schrijven, surfen op het internet, YouTuben, programmafouten oplossen - en had ik surfen op het internet al genoemd? Geen wonder dat de kennissenkring van deze fanaat overspoeld wordt met informatie en weetjes. 
 
De computernerd is slim, hecht weinig waarde aan maatschappelijk aanzien en kiest er bewust voor bepaalde omgangsnormen te negeren. Bovendien gaat hij ervan uit dat anderen niet begrijpen wat hij doet op zijn werk. Uitzondering: collega?s die de programmeertaal spreken. Als er dingen in het huis moeten gebeuren, zal de computernerd zijn laptop pakken en een schema en blauwprint maken. Alles moet uitgebreid worden voorbereid en uitgerekend. Maar het liefst duikt hij bij thuiskomt meteen weer achter zijn computer om zijn favoriete spel World of Warcraft te spelen. Orks en gnomen zijn top.
 
2- De huisvader
Doetje; kinderoppas; bewaker van het fort; voorleespapa; dweil; stofferman.
 
De huisvader equals het huishouden. Deze man wil graag thuis blijven terwijl zijn vrouw naar haar werk gaat om geld te verdienen. Als koning van het huis stoft, dweilt, kookt en strijkt hij in zijn trainingspak. Deze stofferman heeft heus nog wel wat testosteron in zijn bloed, maar kiest ervoor zijn vrouwelijke kant het meest te benutten. Het verzorgende type. Op feestjes lacht hij met de mannen mee, maar wil hij het liefst op tijd thuis zijn of met de voorleesmoeders kletsen.  
 
De huisvader is netjes. Hij heeft veel sociale contacten die hij onderhoudt met zijn boeken-, bloemschik- of bridgeclub. Hij schaamt zich niet de rolverdeling thuis en draagt met trots de boodschappentas en de kinderen. ?s Avonds na het voorlezen en instoppen van elk kind, drinkt hij een lekker alcoholvrij biertje. En wanneer hij naar bed gaat, neemt hij paracetamol in tegen de hoofdpijn. De volgende morgen staat hij fris en fruitig het broodje van zijn vrouw te smeren. 
 
3 - De machoman
Haantje; Don Juan; rokkenjager; anabolenbink; luchtbel; veroveraar.
 
 

Vrouwen smelten in zijn aanwezigheid. Althans, dat gelooft de machoman zelf graag. Deze bink is voornamelijk tevreden met zichzelf en wil dat gevoel graag delen met vrouwen. Elke vrouw. En dat is afzien. De complimenten zijn weinig origineel en gebaseerd op één ding: hem leuk en begeerlijk (gaan) vinden. ?Ogen zo blauw als de zee...?, ?Lippen zo rood als wijn?, en ga zo maar door. 
 
De machoman staat graag voor de spiegel, heeft een overload aan kleren en kent elk vrouwenparfum uit zijn hoofd. De slogan ?Als je haar maar goed zit? krijgt bij hem een nieuwe betekenis. Werk is minder belangrijk en carrièregericht kunnen we de machoman niet noemen. Fitness daarentegen voedt zijn spiegelverslaving en gebronsde lichaam. Zolang deze rokkenjager genoeg geld verdient om zijn tutteltjes aan te schaffen is hij tevreden. Hersenen heb je niet persé nodig daarbij.
 
4 - De econoom  
Accountant; zwart/wit-kijker; schatbewaarder; goudzoeker; telramer; workaholic. 
 
Spontaniteit kan de kast weer in. De econoom kleurt enkel binnen de lijntjes en het liefst alleen zwart of wit. Van autorijden tot het vuilnis, alles gaat zoals de wet het voorschrijft. De accountant kent elke vorm van bedrijfsvoering en de laatste economische ontwikkelingen. Zijn werk is en blijft nummer 1. Thuis is het een lamzak; moe van de 80-urige werkweek of een hele dag vinkjes zetten. Hij laat zijn vriendin (of bij gebrek aan, zijn moeder) eten koken, schoonmaken, de was draaien en zijn overhemden strijken. 
 
De econoom is verstandig, materialistisch en kent de etiquette. Voor sport is hij veel te druk en klusjes kun je beter overlaten aan iemand met rechterhanden. Geld speelt wel degelijk een rol, tenzij er bekenden om hem heen zijn, dan laat hij het rollen. 
 
5 - De sportfanaat
Bezige bij; dieetgoeroe; calorieënteller; Frits Fit; fanatiekeling; doodloper.
 
 

De sportfanaat is dag in dag uit bezig met zijn lichaam. Hij is elke dag op tijd uit bed voor zijn eerste work out, gevolgd door een met zorg samengesteld ontbijt. Hij heeft een baan waarbij hij beweging krijgt en werkt binnen de sportbranche. Zijn lichaam is werkelijk zijn tempel; geen alcohol, suikers, drugs, sigaretten of sigaren voor deze man. En ook liever geen feestjes. Flexibiliteit komt niet voor in zijn vocabulaire en de moodswings van deze vent zijn onuitstaanbaar. Je kan nog zo vaak zeggen dat die ene kilo niet is te zien, maar de weegschaal krijgt hoe dan ook het laatste woord.
 
De meest obsessieve sportfanaten gaan verder dan een gezond, low fat-dieet en die paar uur beweging per dag. Voor deze sportievelingen is het meer dan hun sport. Het is een discipline en manier van leven. Liever gezegd een kunst en daar past een vrouw die af en toe ?zondigt? natuurlijk niet tussen. 

Op welk type man val jij?