Hoi lover, doei vrienden!

De maatschappij door Vera
Je gunt je vriendinnen natuurlijk een prins op het witte paard, maar wat als ze jou laten vallen zodra ze die prins aan de haak hebben geslagen? Dat voelt toch als stank voor dank. Manon en Anna vertellen over hun ervaring?

Jarenlang waren jullie beste vriendinnen een deelden jullie werkelijk alles met elkaar: van kleding tot de gezamenlijke Westlife-obsession. Jullie konden over alles praten, zo ook over de liefde: ?Ik wil zo graag een vriend!? Waarop jij dan weer zei: ?Jij komt echt de ware nog wel tegen!? Na een korte tijd ontmoette ze dan eindelijk ?haar prins?, maar wat er toen gebeurde zag je niet aankomen: ze liet bijna nooit meer iets van zich horen!

Waren jullie altijd samen, nu is ze alleen maar bij hem. De keren dat je haar ziet, gaat het alleen nog maar over haar lover. Nooit meer vraagt ze hoe het met jou gaat. Wanneer jullie elkaar na een maand weer eens zien en samen lekker Sex and the City zit te kijken op de bank belt hij haar op: ?Ja schatje, ik hou ook van jou! Ik ben zo verliefd op je, ik wil nooit meer kwijt. Love You? ? KOTS!
 

Maar wat moet je doen? Je voelt je eigenlijk bedrogen door je beste vriendin, maar gunt haar natuurlijk ook geluk. Manon en Anna vertellen over hun ervaring.

Manon (24): ?Ik heb vorig jaar een situatie gehad waarbij mijn beste vriendin mij liet vallen. Ze kreeg een vriend en ik was op dat moment natuurlijk superblij voor haar, maar de tijd daarna werd ik eigenlijk met de dag verdrietiger. Ongeveer vijf maanden lang heb ik amper wat van haar gehoord. Ze belde niet meer terug, reageerde niet op mijn sms?jes en kwam zelfs niet meer naar haar stamkroeg. Na vijf maanden belde ze rond twee uur in de nacht. Ik nam op en ik hoorde haar huilen: ?Het is uit. Hij is vreemdgegaan. Kan ik naar je toekomen?? Ik wist niet wat ik moest zeggen? Ze liet vijf maanden lang amper iets van haar horen en nu was ik opeens wel weer goed genoeg? Ik zei haar dat ik de volgende dag zou terugbellen. Met al mijn goedheid ben ik de volgende dag bij haar langsgegaan. Ik zei haar dat ik deze situatie raar vond, ze leek niet meer op mijn beste vriendin. Ik had meer tijd nodig om erover na te denken. Nu, een jaar later, zie ik haar niet meer. Ze heeft het haar vriend na een week weer vergeven en heeft daarna niets meer van zich laten horen. Ik heb het maar gewoon een plekje gegeven.?  

Anna (39): ?Ongeveer tien jaar geleden kreeg mijn beste vriendin een vriend. Ik had al snel door dat hij een beetje fout was; het was namelijk een enorme flirter. Ik wilde niet dat hij haar ooit pijn zou doen, dus ik zei tegen hem dat ik niet wilde dat hij haar zou kwetsen. Hij antwoordde dat het beter was om bij hun uit de buurt te blijven. Wat? Ik? Uit de buurt blijven van mijn beste vriendin? Binnen een paar maanden was ze helemaal door hem gebrainwasht. Ik belde haar elke dag, maar ze nam nooit op. Ze was altijd een heel sociaal persoon en was altijd van de partij. Niemand heeft ooit nog wat van haar gehoord. Laatst hoorde ik via via dat ze nog steeds met hem samen is. Ze hebben twee kinderen en ze zit alleen maar thuis, zonder vriendinnen. Zo zonde! Ik mis haar stiekem nog iedere dag.?

Heb jij weleens in zo?n situatie gezeten? En wat deed je toen?