Lifestyle / Eten
Eten

De lekkerste kaasfondue maak je zo

Iets typisch wat veel Nederlanders tijdens de winter doen: gezellig met je vrienden en familie rond de tafel zitten en kaasfonduen. Als je geen kaaskenner bent is het best lastig om te bepalen welke kazen je in je pannetje gooit. En laten we eerlijk zijn: kaasfondue uit een pakje is niet het smakelijkst. Het is ook veel lekkerder om het zelf te maken, niet? Wij hebben een recept voor je klaarstaan hoe jij de beste kaasfondue maakt. Say cheese!

Lees ook: 15x inspiratie voor avocado op brood

Ingrediënten:

  • 250 milliliter droge witte wijn
  • 300 gram geraspte Gruyère
  • 300 gram geraspte Emmentaler
  • 4 eetlepels Kirsch
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 1 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Smeer de fonduepan goed in met het teentje knoflook.
  2. Zet de fonduepan vervolgens op het vuur en verwarm de wijn al roerend, laat het net niet koken.
  3. Voeg daarna hand voor hand de geraspte kaas toe. Let er goed op dat je constant blijft roeren.
  4. Wanneer de kaas gesmolten is, is het tijd voor de Kirsch.
  5. Voeg vervolgens een snuf peper en een theelepel nootmuskaat toe.
  6. Om het mengsel glad te krijgen, heb je de allesbinder nodig. Gebruik je dit niet, is de kans groot dat de alcohol en de kaas niet goed mengen met elkaar. Voeg (voorzichtig) steeds een klein beetje allesbinder aan het kaas-wijn-mengsel toe tot het een samenhangend geheel wordt. En je kaasfondue is klaar! Eet smakelijk!

Lekker om te dippen in je zelfgemaakte kaasfondue:

  • Gekookte aardappels in stukjes (of krieltjes)
  • Komkommerschijfjes
  • Olijven
  • Snackworteltjes
  • Paprika in reepjes
  • Borrelgehaktballetjes
  • Salami of cervelaat
  • Gamba’s
  • Nacho chips
  • (Stok)brood
 

Lees ook: De lekkerste wijn van de HEMA