Recept: Kaaskoekjes

Eten door Marleen_S
Wat is er nu lekkerder dan op een zwoele zomeravond heerlijk borrelen? Nou, een smakelijk borrelhapje voor erbij! Vooral iets hartigs doet het goed bij een wijntje, zoals deze kaaskoekjes.

Krijg je 's avonds gasten over de vloer of ga je een avondje bankhangen met je lover of vriendin? Iets te knabbelen is altijd lekker. Het wordt nog eens extra leuk als je er ook zelf voor in de keuken hebt gestaan. En dat hoeft helemaal niet lang te duren. Deze kaaskoekjes heb je namelijk binnen drie kwartier kant en klaar!


Wat heb je nodig?
(voor 50 stuks)
  • 100 gr. bloem
  • 100 gr. boter (in blokjes)
  • 100 gr. gerapte pittige kaas
  • 2 gr. zout
Hoe maak je het?
  1. Gooi de bloem, de boter en de geraspte kaas allemaal bij elkaar in een kom. Strooi er ook een beetje keukenzout bij.
  2. Kneed de ingrediënten met de hand tot een mengsel.
  3. Rol het deeg vervolgens uit tot een worst van ongeveer drie centimeter dik. 
  4. Wikkel dit in keukenfolie en laat het een halfuur rusten in de koelkast.
  5. Zet de oven op 165 graden.
  6. Snijd van het deeg dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  7. Leg deze plakjes op een bakplaat en zorg dat er een beetje ruimte tussen de plakjes blijft.
  8. Bak de kaaskoekjes af in ongeveer 15 minuten totdat ze lekker krokant zijn en laat ze afkoelen op een rooster.


Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.