De 5 lekkerste bakery shops die je moet ontdekken in Nederland

Eten door Juliët

Baksels, baksels en nog meer baksels. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Zoveel zoetigheden, we willen alles wel proeven. Heb je wat lekkers nodig? Bestel erop los bij de leukste bakery shops van Nederland. Of ga langs en laat het water in je mond lopen.

Bestellen maar

Cupcakes, taarten of brownies. Noem het maar op. Je kan ervoor kiezen om ze zelf te bakken, maar hoe leuk is het om ze te laten maken bij een bakery shop. Een heerlijke taart waarbij je kan zelf kiezen of je een bestaand thema kiest of zelf je wensen doorgeeft. Bij de volgende shops kan je terecht voor de meest gevarieerde baksels.

1. Maria sweet cakery

Maria sweet cakery heeft al veel verschillende taarten mogen verzorgen voor bekende Nederlanders. Denk aan Jade Anna, Famke Louise of de tweeling Reinders. Naast deze geweldige taarten, maakt ze ook nog allerlei zoetigheden als cupcakes, cake pops of donuts. Genoeg lekkers dus. Hoe leuk is bijvoorbeeld een taart helemaal gemaakt in een jungle thema. Je kan alle gebakjes laten bezorgen of afhalen.

2. Zina’s Bakery

Een hobby die is uitgelopen tot een eigen bakkerij. De verjaardagstaarten en bruidstaarten zijn enorm populair bij Zina’s Bakery. Een (thuis)bakkerij met een team van twee zussen en twee vriendinnen en is gevestigd in Lelystad. De Red Velvet en Raffaello cake waren vanaf het beging al erg populair. Wekelijks bakken de vier dames met alle liefde de lekkernijen. De taarten kan je gepersonaliseerd laten maken.  Zina’s Bakery helpt ook bij grote evenementen en bruiloften.

3. It’s a cake by Anouk

Een uitspraak van baking mom Anouk is: “Welkom in Luilekkerland”. Dat is wel je eerste gedachte als je denkt aan heerlijke cupcakes, tartelettes of donuts. In een studio aan huis, staan inmiddels de schappen vol met haar baksels. Mama Anouk bakt erop los in het Twentse Wierden. Met haar bedrijf mag ze al ruim vijf jaar onderdeel zijn van veel bruiloften. Ze bakt niet alleen, ook decoreert ze de locatie van top tot teen. Dat kan ze als de beste, want Anouk werkte jaren als styliste in de meubelbranche. Dat zie je ook terug in haar baksels, want alle kleuren worden op elkaar afgestemd. Creatiever dan dit wordt het niet.

4. Nienkes cupcakes

We blijven nog eventjes in Overijssel hangen, de stad Enschede om precies te zijn. Daar zit de heerlijke cupcakeshop: Nienkes cupcakes. Je zou denken dat ze er alleen cupcakes verkopen. Niets is minder waar, want koekjes en taarten konden niet ontbreken. In alle soorten en thema’s te krijgen. In de winkel kun je zelfs even een kopje koffiedrinken bij het lekkers. Extra verleidelijk om dan wat te gaan kopen en dat gaan we dan ook lekker doen. 

5. A cup of cake

Een Nederlandse hotspot in Breda voor zoetigheden, high tea’s en nog veel meer. Tegenwoordig gaat het bedrijf verder als de The Cakeroom. In de eigen bakkerij worden dagelijks allerlei cakes, sweets en gerecht gebakken. Je kan er zelfs terecht voor een high-tea. Hoe leuk! Daarnaast kunnen de lekkernijen ook worden thuisbezorgd. Ideaal voor een feestje of bruiloft. Al je wensen kan je doorgeven. Wat wil je nog meer? Je krijgt spontaan zin in al dit mierzoete eten.