Deze spooky cocktails zorgen voor een geslaagde Halloween

Eten door Chloe

Halloween wordt ook in Nederland steeds vaker gevierd. Griezelige kostuums, pompoenen uithollen en Halloween feestjes: we zijn er gek op. En een Halloween feestje is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende cocktails. Deze spooky cocktails maken het feestje helemaal af.

Bloody Mimosa

Deze cocktail ziet er niet alleen heel feestelijk uit, hij past ook nog eens helemaal in het Halloween sfeertje. Mimosa is een gangbare cocktail die bijna iedereen wel lekker vindt. Met een beetje creativiteit is hier een heerlijke Halloween cocktail van te maken. Daarbij is hij ook nog heel makkelijk te maken. Ideaal dus voor een feestje. Let wel op: je hebt hiervoor wel wat plastic injectiespuiten voor nodig. Hoe je hem maakt leggen wij je hieronder uit.

  • Vul een champagneglas voor 2/3 met cava of andere sparkling wijn.
  • Pak nu een injectiespuit en vul deze met rode limonadesiroop.
  • Doe de injectiespuit in het champagneglas en serveer ze uit.

Eyeball Martini

Deze griezelige cocktail is een variant op één van onze favoriete cocktail recepten, namelijk de Martini. Deze klassieker wordt normaal gegarneerd met een cocktailprikker met olijven, maar in dit geval vervangen we de olijven door oogbalsnoepjes. Rond deze tijd van het jaar heb je ze vast wel zien liggen in de supermarkt, dus haal ze maar snel in huis.

  • Vul een maatbeker met ijsblokjes en schenk hier 250 ml droge witte vermout en 750 ml gin bij.
  • Roer de cocktail goed door en verwijder de ijsblokjes. Schenk vervolgens uit in de cocktailglazen. 
  • Prik de oogbalsnoepjes op een cocktailprikker en leg deze op het cocktailglas.

Heksenketel

Deze groene cocktail zal meteen opvallen op een feestje. En om hem een extra touch te geven is het natuurlijk super leuk om hem ook in een origineel glas te serveren in plaats van een standaard longdrinkglas. Met slechts 5 ingrediënten is deze cocktail zo gemaakt.

  • Vul een glas met ijs en voeg 20 ml citroensap en 10 ml Limoncello toe. Hierna schenk je 100 ml Sprite in het glas en roer je het goed door.
  • Top de cocktail af met 20 ml wodka en 10 ml Pisang Ambon voor de groene kleur.

Pumpkin Old Fashioned

Als er iets is dat niet mag ontbreken tijdens Halloween dan zijn het wel pompoenen. Daarom is dit ook het hoofdingrediënt in dit laatste cocktailrecept. De Old Fashioned is een klassieke cocktail. Hoewel het een vrij zware cocktail is, maakt de pompoen in deze variant hem een stuk gangbaarder.

  • Pak een cocktailshaker of twee glazen die in elkaar passen. Schenk in de ene helft een shot bourbon en een shot Gran Marnier. Voeg hierna een theelepel maple syrup en een theelepel pompoenpurree toe.
  • Shake de ingrediënten goed door elkaar en schenk uit in een glas met ijs.