Even iets anders dan oliebollen: de lekkerste nieuwjaarssnacks

Eten door Maya Luz

Volgend weekend nemen we afscheid van 2022 en vieren we de start van 2023. Oud en nieuw vieren we in Nederland jaarlijks traditiegetrouw met oliebollen. Maar wat nou als je dit jaar geen zin hebt in deze zoete snack? Dit zijn de lekkerste snacks voor oudejaarsavond als even geen oliebol hoeft.

Lees ook: ‘Butter board’ is de nieuwe kaasplank en een hit op TikTok

Mini wraps

Mini wraps zijn natuurlijk niks nieuws als het op party snacks aankomt. Je kunt ze vullen met roomkaas, zalm, kip, sla, alles kan en mag. Om deze welbekende snack echt eigen te maken kun je de wrap ook helemaal anders aanpakken. Zo kun je in plaats van tortilla's, komkommer gebruiken als wrap. Je kunt ze ook vullen met hele andere soorten vlees of vis, en andere sausjes gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook verschillende smaakjes combineren! Wees lekker creatief.

Charcuterie bord

Charcuterie borden waren tijdens het afgelopen jaar ontzettend populair. Het is dan ook zeker niet gek om het jaar hiermee af te sluiten. Vul je bord met de lekkerste kazen, vlees, crackers en dipjes waar jouw gasten heerlijk van kunnen smullen. In 2022 werden ook 'butter boards' erg populair. Mocht jij geen fan zijn van charcuterie, of een iets anders willen doen, dan is dat ook zeker een leuke optie. Doordat zulke borden zo makkelijk te maken zijn, en voor iedereen wat wils bevatten, zijn ze de ideale nieuwjaarssnacks.

Vegan bloemkool nuggets

Voor als je zelf vegan bent, of vegan vrienden hebt, is het altijd handig om een lekkere vegan optie op tafel te kunnen zetten. Deze heerlijke bloemkool nuggets kun je gemakkelijk serveren in combinatie met je andere borrelhapjes, denk aan de standaard bitterbal of mini frikandel. Deze nuggets zijn lekker pittig en erg makkelijk om te maken. Benieuwd naar hoe je ze bereid? Het recept vind je hier!

Sushi, maar dan net even anders

Sushi, wie is er nou niet dol op? Maar het serveren met oud en nieuw is misschien niet erg handig. Het kan vrij prijzig zijn en zelf sushi maken is ook niet erg gemakkelijk voor een beginner. Op Tiktok deelde creator Stella Drivas deze heerlijke sushi 'muffins'. Je maakt ze door een vierkant stukje nori te gebruiken als basis. Deze doe je in een bakvorm voor muffins. Vervolgens schep je er wat sushirijst in. Stella vult de muffins zelf met zalm, maar tofu zou hier bijvoorbeeld ook erg lekker in zijn. Ze bakt de muffins in de oven en voegt achteraf nog pittige mayo en avocado toe. Deze hapjes zijn ideaal voor als je een groepje vrienden over de vloer hebt die verslaafd zijn aan sushi. Benieuwd naar het recept? Bekijk hier de originele video:

@hungryhappens Spicy Salmon Rice Muffins (full recipe is on: HungryHappens.Net) IB: @TOR MINELL ♬ original sound - Stella Drivas

Lees ook: Honing is heel goed voor onze gezondheid en dit is waarom