Recept: Zo maak je pittige veganistische 'kipnuggets' van bloemkool

Eten door Maya Luz

Kipnuggets, wie is er nou niet dol op? Maar wist je dat je deze heerlijke snacks ook vegan kunt maken? Door gebruik te maken van bloemkool en een beetje magie maak jij zelf deze overheerlijke pittige nuggets uit de airfryer of oven.

Lees ook: Dit budget recept voor deze heerlijke vegetarische pasta moet je proberen

Dit is wat je nodig hebt om de nuggets te maken

Voor twee personen 

 • 400 gram bloemkool
 • 100 gram bloem
 • 100 milliliter plantaardige melk naar keuze
 • Zout en peper
 • Knoflookpoeder (naar smaak)
 • Paprikapoeder (naar smaak)
 • 100 gram paneermeel
 • 150 milliliter pittige Buffalo saus
 • Een scheutje olijfolie

Recept: pittige bloemkoolnuggets

 1. Verwarm je oven of airfryer voor op 200 graden.
 2. Was en snij de bloemkool in stukjes. Maak de stukjes klein genoeg zodat ze in één keer in je mond passen. Als je ze te groot maakt duurt het langer voor ze gaar zijn.
 3. Meng vervolgens de bloem, melk en kruiden door elkaar. Hier moet een dun beslag uitkomen. Doe het paneermeel in een los bakje ernaast.
 4. Dip je stukjes bloemkool in het beslag en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Leg het stukje bloemkool vervolgens in het paneermeel en zorg er nogmaals voor dat het helemaal bedekt is. Leg je stukje bloemkool dan op een bakplaat (als je het in de oven maakt) en herhaal dit met alle stukjes totdat alles bedekt is.
 5. Doe je bloemkool vervolgens in de oven of airfryer voor 25 minuten. Schud de bloemkoolbites halverwege een keertje als je ze in de airfryer maakt en draai ze om als ze in de oven liggen. Zo worden ze aan alle kanten lekker knapperig.
 6. Terwijl je wacht op de oven/airfryer kun je de saus klaarzetten. Doe de saus in een kommetje en voeg hier een klein beetje olijfolie aan toe. Dit zorgt ervoor dat de saus beter aan de hapjes blijft plakken.
 7. Haal na de 25 minuten de bloemkoolhapjes uit de oven en laat ze even afkoelen totdat je ze op kunt pakken zonder je handen te verbranden. Dip vervolgens ieder stukje in je saus en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Doe dit opnieuw voor ieder stukje.
 8. Plaats de met saus bedekte hapjes opnieuw in de oven voor 20 minuten.
 9. Na 20 minuten zijn de hapjes klaar en kun je ze heerlijk serveren met jouw favoriete dipsaus. Eet smakelijk.

Lees ook: Ovenrecept: cannelloni met ricotta en spinazie