Ovenrecept: cannelloni met ricotta en spinazie

Eten door Paula Heeger

Van vegatarische pasta tot heerlijke lenterisotto - we zijn gek op Italiaans eten. Heb je even wat nieuwe inspiratie nodig voor het avondeten? Dan hebben we een hele goede tip voor je. Zo maak je namelijk cannelloni met ricotta en spinazie uit de oven. 

Dit heb je nodig voor cannelloni met ricotta en spinazie

Voor 4 personen of één grote ovenschaal

  • beetje olijfolie
  • kruiden: oregano (1 theelepel), nootmuskaat (0,5 theelepel), verse bascilicum, peper en zout

Recept: cannelloni met ricotta en spinazie uit de oven

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden.
  2. Snij de ui en de knoflook fijn. Doe wat olijfolie in de pan en doe de ui in de pan. Fruit zo'n twee minuten en voeg daarna de knoflook toe.
  3. Voeg het (vega) gehakt toe aan de pan en bak twee minuten mee. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  4. Zet een wokpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Roerbak hierin de spinazie totdat het is geslonken. Snij daarna de spinazie fijn en meng het met het gehakt en de ricotta. Voeg nootmuskaat en oregano toe, en peper en zout naar smaak.
  5. Pak de cannelloni erbij en vul ze met het mengsel van gehakt en spinazie. Leg ze stuk voor stuk naast elkaar in de ovenschaal.
  6. Meng in een kom de mascarpone met de tomatensaus en voeg toe aan de ovenschaal. Giet het over de cannelloni heen.
  7. Doe de cannelloni 40 minuten in de oven op 180 graden. Serveer met Parmezaanse kaas en wat bascilicum. Eet smakelijk!

Beeld: iStock