Deze Mars-tekens kunnen beter nooit met elkaar in discussie gaan

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Sommige mensen kun je echt niet mee in discussie gaan. Ze kunnen hun ongelijk bijvoorbeeld nooit toegeven of rennen graag weg voor confrontatie. Hoe we omgaan met confrontatie heeft veel te maken met welk sterrenbeeld er gepaard gaat met de planeet Mars. Sommige combinaties kunnen gemakkelijk tot een compromis komen, maar anderen kunnen beter maar gewoon geen discussie starten. Dit zijn de combinaties van Mars-tekens die beter nooit met elkaar in discussie kunnen gaan.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn het meest preuts

Maagd en Leeuw

Leeuwen staan bekend om hun trots. En ook in een discussie zullen ze hun trots niet zomaar loslaten. Ze denken voornamelijk aan zichzelf en hoe een situatie hen beïnvloedt. Een Maagd daarentegen denkt erg praktisch en logisch na over wat er aan de hand is. Ze willen discussies graag winnen door middel van goede argumenten. Maar bij Leeuwen heeft dit allemaal geen zin. Bij een Leeuw Mars is het soms net alsof je tegen een muur praat. De goed doordachte argumenten van de Maagd hebben hier geen effect.

Steenbok en Stier

Steenbokken houden niet van verliezen. Ze zullen niet stoppen totdat ze de discussie gewonnen hebben en zullen ook niet snel hun ongelijk toegeven of hun excuses aanbieden. Stieren houden juist helemaal niet van discussiëren en zijn liever passief-agressief. Bij hen draait het niet om het winnen van de discussie. Ze zullen hun tegenstander in cirkels blijven leiden totdat ze opgeven. Maar een Steenbok zal hoogstwaarschijnlijk nooit opgeven. Deze discussie zal dus nooit ophouden. Misschien kunnen ze er dan ook maar beter helemaal niet aan beginnen.

Ram en Waterman

Een Ram is geboren om te vechten. Zij zullen een discussie dan ook in gaan met de intentie om te winnen, kosten wat het kost. Tijdens een discussie willen ze ook graag aan de ander zien dat het ze iets doet. En juist daarom is een Waterman geen goede discussiepartner. Watermannen trekken zich namelijk graag terug uit conflict. Ze houden van een gestructureerde discussie waar ze echt iets mee kunnen. Bij een Ram bestaat een discussie vaak uit schreeuwen, iets waar een Waterman niet op ingaat.

Tweelingen en Schorpioen

Als een Tweelingen een ruzie wil winnen, dan zijn woorden hun wapen. En dat doen ze met volle snelheid. Een Schorpioen wint een discussie juist door spelletjes te spelen met hun tegenstander. Ze gaan bluffen en zetten een pokerface op. De harde woorden van Tweelingen doen hen niks. Voordat de Tweelingen het weet, haalt de Schorpioen ze onderuit. 

Boogschutter en Kreeft

Als je met een Boogschutter te maken hebt, kun je maar beter voorzichtig zijn. Deze sterrenbeelden spelen graag de advocaat van de duivel en kunnen best snel overgaan op tactieken die de ander pijn doen. Een Kreeft gooit tijdens een discussie juist alle emoties in de strijd. Dit sterrenbeeld komt waarschijnlijk niet zonder tranen uit een discussie. Deze mensen moeten dus ver uit de buurt blijven van Boogschutters.

Vissen/Weegschaal en iedereen

Deze twee sterrenbeelden hebben een hekel aan confrontatie. Weegschalen worden er angstig van en Vissen trekken zich terug. Deze twee sterrenbeelden kun je daarom beter in vrede laten leven. Ze zullen je waarschijnlijk nooit vergeven voor de emotionele schade.

Lees ook: Deze sterrenbeelden winnen het snelst een discussie