We zitten midden in het eclips seizoen en dit is het effect op ons

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Het is momenteel de meest stressvolle tijd van het jaar, als het op astrologie aankomt. Het is namelijk eclips seizoen. Gisteren vond de zonsverduistering plaats in het sterrenbeeld Schorpioen. Binnenkort vindt er ook een maansverduistering plaats. Maar wat houden deze verduisteringen in en wat is het effect op ons?

Lees ook: Deze sterrenbeelden kunnen het beste met geld omgaan

Wat is een eclips?

Een verduistering vindt plaats wanneer een Volle Maan of een Nieuwe Maan op een lijn komt te liggen met de Noord- en Zuid-Nodes. In dit eclips seizoen komen de verduisteringen voor in de sterrenbeelden Schorpioen en Stier. Een eclips staat in de astrologie bekend als een stressvolle periode waarin we erg snel op ons lot worden afgeschoten. Ons potentieel wordt hier erg goed zichtbaar. Toch is dit geen tijd om te manifesteren. Manifestaties hebben namelijk te maken met wat we zelf graag willen, en dit kan de plannen die het universum voor ons heeft dwarsbomen. Eclips seizoen is daarom een tijd om het universum jou te laten zien wat het met je van plan is en het over je heen te laten komen.

Eclipsen in 2022

Het eerste eclips seizoen van dit jaar vond plaats in mei, in het sterrenbeeld Stier. Deze verduisteringen leerde ons dat we goed voor onszelf moeten zorgen en dat we extra aandacht moeten besteden aan onze eigen basisbehoeften in het leven. Deze herfst dienen de eclipsen als een les om beter om te gaan met onze woede en om onze haatgevoelens achter ons te laten. Wanneer we tijdens dit eclips seizoen te maken krijgen met deze gevoelens, is het belangrijk om de les van de vorige eclips te herinneren. Herinner hoe er niet in jouw basisbehoeften werd voldaan en dat jij beter af bent nu. Laat de haat of woede veranderen in opluchting en vrijheid.

Het effect op ons

In het eclips seizoen zijn er een aantal sterrenbeelden die het meeste gaan merken van de verduisteringen. Aangezien de verduisteringen plaatsvinden in Schorpioen en Stier, zullen deze sterrenbeelden het meeste ervan merken. Daarnaast worden Vissen en Boogschutters opgeroepen om eens extra na te denken. Boogschutters moeten stilstaan bij de balans tussen hun privé- en werkleven en hun algemene welzijn. Vissen kunnen nadenken over hun eerdere ervaringen en hoe zij deze kunnen gebruiken om anderen bij te staan die momenteel hetzelfde doormaken.

Ook Kreeften en Leeuwen gaan iets merken van de eclipsen. De zon en de maan zijn tenslotte hun overheersende planeten. De overige sterrenbeelden, Ram, Tweelingen, Maagd, Steenbok, Weegschaal en Waterman, kunnen dit eclips seizoen rustig achterover zitten. Zij zullen het minste merken van deze astrologische periode.

Lees ook: Manifesteren met de maan: het verschil tussen een volle maan en een nieuwe maan