Manifesteren met de maan: het verschil tussen een volle maan en een nieuwe maan

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Manifesteren met de maan kan erg krachtig zijn. Een volle maan wordt gezien als een goede tijd om te manifesteren en om je intenties uit te spreken. De maan representeert onze emoties binnen de astrologie. De maanfases kunnen ons dan ook tonen wat wij nodig hebben en dus ook wat we moeten manifesteren. Dit is het verschil tussen manifesteren tijdens een volle maan en een nieuwe maan.

Lees ook: Manifesteren kun je leren: wat is het en werkt het echt?

Manifesteren tijdens een nieuwe maan

Een nieuwe maan is de eerste maanfase. Dit gebeurt wanneer de zon en de maan elkaar kruisen. Hierdoor ziet de maan er dus donker uit vanuit ons perspectief op aarde. Deze fase representeert een nieuw begin. Dus is het de perfecte tijd om nieuwe kansen en mogelijkheden te manifesteren. Denk aan nieuwe connecties met anderen, nieuwe routines en nieuw succes. Gebruik deze tijd om jezelf klaar te maken om jouw mooiste verwachtingen voor jezelf, werkelijkheid te maken. Denk goed na over wat jij graag wil bereiken en manifesteer dit door het universum te vragen om het waar te maken. Je kunt dit doen door het op te schrijven of door het uit te spreken.

Manifesteren tijdens een volle maan

Aan het einde van de cyclus krijgen we te maken met een volle maan. De aarde staat hierbij precies tussen de zon en de maan in. Dit is vaak een emotionele tijd waarin je dingen los wil laten. Dingen die jouw leven niet meer op een positieve manier beïnvloeden, kunnen we nu loslaten. Denk aan mensen die ons verkeerd behandelen, slechte gewoontes en spullen die je niet meer nodig hebt. Een bad nemen is een perfect ding om te doen tijdens een volle maan, het is namelijk ook een tijd waarin je je rust moet pakken. Voor dit bad kun je maanwater gebruiken en Epsom- of Himalayazout toevoegen. Omring jezelf daarnaast ook met reinigende en beschermende kristallen zoals rozenkwarts of amethist. Gebruik dit momentje voor jezelf om alle negatieve energie in je leven los te laten, zodat je klaar bent voor een nieuwe start tijdens de volgende nieuwe maan.

Lees ook: Affirmaties: wat zijn ze en wat doen ze voor je?