Deze sterrenbeelden zijn het meest preuts

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Kun jij ook totaal niet snappen waarom iedereen toch altijd zo open en bloot (letterlijk) is over z'n seksleven? Waarschijnlijk houd jij wat betreft sex talks dan ook liever een hele hoge en dikke muur op, want ew, ongemakkelijk! En wat dacht je van intieme scènes op televisie zien - bah, jou niet bellen... Grote kans dat jij een beetje preuts bent en daarmee ook een van deze drie sterrenbeelden hebt.

Lees ook: Nieuwe relatie? Zo lang duurt het voordat de seks écht goed wordt

Preutse sterrenbeelden

Het is natuurlijk helemaal niet erg, hé, als je wat minder open bent over het intieme gedeelte van je leven. Whatever floats your boat. Iedereen heeft wel een stukje preutsheid in zich, maar dit komt bij het ene karakter sterker naar boven dan bij het andere karakter. Heb je één van deze drie sterrenbeelden? Dan is de kans groot dat jij ook liever niet zomaar met je billen bloot gaat. 

Kreeft

As we know, zijn Kreeften hele romantische, emotionele en gevoelige sterrenbeelden. No way, dat je dan zomaar gaat praten over het intiemste gedeelte uit je leven. Ze vindt dat dit iets tussen haar en haar (bed)partner is en daar heeft niemand anders iets mee te maken. Dit betekent echter niet dat Kreeften niet een beetje freaky kunnen zijn tussen de lakens. Met de juiste partner is die emotionele muur zo afgebroken en kan dit sterrenbeeld ook heel avontuurlijk zijn. Maar, verwacht niet dat ze dit aan Jan en alleman gaat vertellen. 

Weegschaal

Net als de Kreeft is de Weegschaal wat meer gesloten over privézaken. Dit gaat bijvoorbeeld over dingen als familie-, geld- en werkproblemen, maar, je raadt het al, ook over haar seksleven is de Weegschaal niet ronduit aan het vertellen wat de nieuwste ins en outs zijn. Dit teken wordt er vooral ongemakkelijk van om teveel van zichzelf te laten zien en zul je dus ook nooit (maar dan ook echt nooit) horen praten over seks. Zelfs een beetje PDA is eigenlijk al too much.  

Stier

Je zou het misschien niet verwachten, omdat dit teken behoorlijk eigenwijs is, maar ook de Stier houdt niet van onnodige sex talks. Toch is het bij dit sterrenbeeld minder een karaktertrek, maar eerder een gevolg van iets dat vroeger misschien is gebeurd. Ben je bijvoorbeeld gekwetst door een (bed)partner, no way dat je je dan ooit nog openstelt voor iemand anders. Je geeft je pas bloot (letterlijk en figuurlijk) als je iemand volledig vertrouwt. Dé motto voor de Stier: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. 

Lees ook: Choking tijdens de seks: hoe gevaarlijk is het?