Vakantie blues tegengaan? 5 x zo blijf je ook vrolijk ná je vakantie

Sport & gezondheid door Jennifer

Of je nou een paar dagen weg bent of een hele maand, een vakantie is altijd goed voor je. Het is dan ook heel jammer als de vakantie vervolgens voorbij is. *snik* Weer terug naar het normale leven. De post-vakantie depressie bestaat echt, maar no worries, met deze tips kom je er hopelijk snel bovenop!

Lees ook: Hoe komt je kind in slaapritme na de vakantie?

Zo kom je over de post-vakantie depressie heen

Het liefst blijf je ook na je vakantie in een vrolijke stemming. Alleen val je helaas toch al snel terug in het dagelijkse ritme vol afspraken en taken die gedaan moeten worden. Dat zorgt soms voor een flinke dip na je vakantie. Gelukkig kun je bepaalde dingen doen, zodat je achteraf minder de vakantie blues voelt.

1. Ruim je huis op van tevoren

Allereerst is het heel slim om voor je vakantie het huis op te ruimen. Zorg bijvoorbeeld dat de wasmand leeg is. Die raakt na de vakantie natuurlijk weer helemaal vol! Verschoon ook van tevoren alvast je bed. Daarnaast is het altijd fijn om een vriend(in), familielid of lieve buur in te schakelen voor de plantjes en post, wanneer je langer wegblijft. En wie weet staat er vervolgens nog een vers bosje bloemen of kaartje op tafel bij thuiskomst.

2. Plan een paar overgangsdagen in

Het is ook heel goed om na je vakantie een paar overgangsdagen in te plannen. We snappen het dat dit niet bij iedereen lukt, maar probeer het toch altijd. Dan kun je na je vakantie rustig de koffers uitpakken, boodschappen doen en gewoon even bijkomen. Nog even de herinneringen ophalen van de fijne vakantie, zodat je daarna met volle energie aan de bak kan!

3. Plan van tevoren iets leuks (en goedkoops) voor na vakantie

Naast de paar extra vakantiedagen kun je ook alvast een leuk uitje plannen voor ná de vakantie. Dit hoeft niet duur te zijn, want je geeft waarschijnlijk al genoeg uit tijdens de vakantie. Als je maar iets hebt om naar uit te kijken, wanneer je eenmaal terug bent van je fijne vakantiereis. Plan het dan ook niet direct na de vakantie, maar bijvoorbeeld een maandje later. Het helpt je eraan herinneren, dat je ook in het dagelijks leven plezier kan hebben.

4. Neem reisdagboek mee op vakantie

Zorg dat je vervolgens een reisdagboek inpakt voor de vakantie. In deze travel journal kun je alle herinneringen kwijt. Verhalen, maar ook restaurantbonnetjes, visitekaartjes van het hotel, entreetickets, polaroidfoto’s, noem maar op. Schrijf en plak alles in het reisdagboek! Zo kun je na de vakantie altijd even terugkijken, wanneer je je down voelt door het vele werk.

5. Plan genoeg rustmomenten tijdens vakantie

Plan tot slot genoeg rustmomenten tijdens de vakantietrip. Natuurlijk wil je ook van alles zien en het land of de stad leren kennen. Vergeet alleen niet ook genoeg te rusten. Daar is de vakantie natuurlijk ook voor.

Lees ook: Zo lang moet je minimaal op vakantie om echt tot rust te komen