Druk leven? Deze apps helpen om weer helemaal zen te worden

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

Tegenwoordig heeft iedereen het maar “druk, druk, druk”. Mensen krijgen ook veel meer prikkels binnen dan jaren geleden. Daarom is het nog belangrijker geworden, om af en toe echt even je brein te laten rusten en bijvoorbeeld te mediteren. Heb jij inderdaad zo’n druk leven en zoek je meer ontspanning? Hopelijk helpen deze apps je om meer kalmte en rust te vinden.

Lees ook: 8 manieren om beter om te gaan met stress

Smiling Mind (Android/iOS)

De app Smiling Mind is een mindfulness app voor alle leeftijden. Jong of oud: het maakt niet uit. Doordat de app is ontwikkeld door psychologen en pedagogen, weet je dat je de juiste informatie krijgt voorgeschoteld. Als eerste kies je een bepaald thema, waarna je verschillende meditatieoefeningen krijgt. De meeste content is gratis, maar helaas kost een deel van de app wel geld. Mocht je met alleen de app nog niet voldaan zijn, kun je trouwens ook nog hun podcast luisteren op Spotify.

Simple Habit (Android/iOS)

Als je nog meer wil mediteren, kun je ook de app Simple Habit downloaden. Het fijne aan deze mindfulness app is, dat alle meditatieoefeningen slechts vijf minuten duren. In totaal zijn er meer dan 2000 meditatieoefeningen, waarvan de meeste gratis beschikbaar zijn. Je kunt kiezen uit verschillende doelen, bijvoorbeeld om beter te kunnen slapen of minder stress te ervaren. Met een premiumabonnement krijg je volledige toegang en kun je de oefeningen ook downloaden voor offlinegebruik.

Enchanted Forest (Android/iOS)

Even een heel andere mindfulness app, maar ook deze app maakt je helemaal zen. In Enchanted Forest word je meegezogen in een interactieve wereld. De muziekjes, natuurgeluiden en trillingen zouden een positief effect hebben op je lichaam en geest. Ondertussen speel je een spelletje, waarbij je sleutels en vlinders zoekt. Tip: luister met een koptelefoon op of oortjes in!

Petit Bambou (Android/iOS)

Tot slot hebben we hier de populairste mindfulness app van Europa: Petit Bambou! Op deze app vind je meer dan 2000 meditatieoefeningen in verschillende talen. Je zal overwhelmed worden door de hoeveelheid oefeningen, die de app aanbiedt. Voor iedereen, zowel jong als oud, is er wel een geschikte meditatieoefening. Gelukkig is een groot deel gewoon gratis beschikbaar.

Lees ook: Mindfulness seks: wat is het precies?