Stress less: top 5 apps voor meditatie en mindfulness

Psyche & spiritualiteit door Sandra E

Als je niet naar buiten kan, ga dan naar binnen. De huidige crisis brengt veel stress en onzekerheid met zich mee. Om even te ontsnappen aan de kopzorgen, kun je elke dag eventjes mediteren om tot rust te komen. Met deze top 5 apps voor meditatie en mindfulness ben je in no time heerlijk ontspannen.

meditatie apps

Lees ook: Slaap je slecht? Dat kan volgens onderzoek komen door je persoonlijkheid

1. Stop, breathe en think

‘Hoe gaat het met je?’ Met deze vraag begint elke meditatie sessie die je volgt met deze app. Naar aanleiding van jouw emotionele- en fysieke staat zoekt de app een goede sessie voor je uit. Ook is er een handig overzicht dat je meer informatie geeft over mediteren.

2. Calm

‘Take a deep breath’. Ook deze app begroet je telkens wanneer je hem opent. Calm is een eenvoudige en simpele app. De app bevat mooie achtergrondgeluiden en door er één van te kiezen kan je gewoon relaxen. De app geeft ook de mogelijkheid om begeleide meditaties te volgen. Alleen al door het luisteren naar de natuurgeluiden word je al rustig in je hoofd!

3. Mindfulness

Het doel van deze app is om in vijf weken een ‘full mind’ te creëren. Zet alle onderdelen in je mobiele agenda en je vergeet ze niet meer. De app biedt korte en lange sessies en een soort van ABC voor mediteren.

4. Sway

Sway is een app die het weer heel anders aanpakt. Je maakt langzame bewegingen door rond te lopen of met je armen te zwaaien. Denk bijvoorbeeld aan Tai Chi. Je kunt deze app gebruiken op ieder moment van de dag.

5. Headspace

Houd je niet van zweverige teksten dan is de Headspace app misschien iets voor jou. Deze app maakt het je heel makkelijk om te mediteren, met technieken die je niet afschrikken. De app biedt je een gratis programma, waarbij je de basistechnieken van het mediteren leert. Daarna kun je nog verder gaan met een betaalde training.

Het resultaat van alle bovenstaande apps? Een gelukkig, gezonder en leuker leven. Geen stress, maar stress less.

via GIPHY

Lees ook: Horoscoop 2.0: Dit vertelt je ascendant over je persoonlijkheid