Dit zijn de twaalf huizen in je geboortehoroscoop en dit betekenen ze

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Je hebt sterrenbeelden en planeten in je geboortehoroscoop. Iedere planeet heeft een eigen sterrenbeeld en dat zegt vervolgens iets over jouw persoonlijkheid en jouw leven. Maar wist je dat je daarnaast ook nog twaalf huizen in je geboortehoroscoop hebt? Deze twaalf huizen hebben we allemaal en alle planeten vallen in één van de huizen. Alle huizen hebben een andere betekenis, we zetten ze alle twaalf voor je op een rij.

Lees ook: Deze sterrenbeelden passen het beste bij elkaar in een relatie

In je geboortehoroscoop heb je misschien weleens cijfers tussen de één en twaalf zien staan. Dit zijn de huizen. Alle planeten vallen dus in een huis. Ieder huis symboliseert een onderdeel van je leven. Wanneer een planeet in een huis valt, betekent dit dat dit onderdeel van het leven extra lading krijgt in je leven. Het sterrenbeeld dat hierop aansluit bepaalt de algemene sfeer die dit onderdeel krijgt. Is het een struikelblok voor jou of juist iets waar jij veel voldoening uit haalt? Een huis zonder planeten is niet minder belangrijk. Deze is nog steeds van invloed en is ook verbonden aan een sterrenbeeld. 

Benieuwd naar in welke huizen jouw planeten vallen? Dit kun je uitzoeken door middel van verschillende astrologiesites waaronder Just Astrology Things.

Het eerste huis

Het eerste huis gaat over jou. Het beïnvloedt jouw persoonlijkheid en uiterlijk. De ascendant valt ook altijd in het eerste huis. Andere planeten die in dit huis vallen zullen een grote impact hebben op jouw gedrag en persoonlijkheid. Valt mercurius bijvoorbeeld in het eerste huis? Dan is communicatie erg belangrijk voor jou. Spreken in het openbaar is waarschijnlijk een talent van jou!

Het tweede huis

Het tweede huis gaat over eigendommen. Denk aan spullen en geld, maar ook aan vaardigheden en normen en waarden. Dit bepaalt hoe succesvol je zult zijn in het verdienen van geld en hoe jij hiermee omgaat. 

Het derde huis

Hierop volgt huis nummer drie. Het derde huis draait voornamelijk om jouw manier van denken, specifiek over dingen in jouw directe omgeving. Het derde huis beïnvloedt jouw mentale activiteit, communicatie en jouw manier van leren. Daarnaast heeft het ook impact op jouw relatie met eventuele broers en/of zussen.

Het vierde huis

Dit huis draait om je roots. Waar kom je vandaan en waar woon je het liefst? Ook zegt het iets over jouw relatie met je ouders en je zelfvertrouwen.

Het vijfde huis

Huis nummer vijf draait om liefde. Het gaat over romantiek in je leven en over kinderen die je wel of niet zult krijgen. Ook beïnvloedt het de manier waarop jij het liefst plezier maakt en je creativiteit.

Het zesde huis

In het zesde huis vallen verschillende belangrijke persoonlijke onderdelen waaronder werk en je gezondheid. Ga je bijvoorbeeld ooit gezondheidsproblemen ervaren en wat voor soort werknemer ben jij? Daarnaast gaat het over hoe jij aan jezelf werkt, of juist niet.

Het zevende huis

Het zevende huis gaat over relaties. Niet alleen romantische relaties, maar ook professionele relaties. Denk aan de mensen die het dichtst bij jou staan. Maar ook het huwelijk komt terug in dit huis.

Het achtste huis

Het achtste huis zit vol spanning. Dit huis gaat namelijk over seks, maar ook over de dood en dingen of mensen loslaten. Verder heeft het invloed op hoe jij omgaat met andermans geld en delen met anderen.

Het negende huis

Het negende huis gaat over wat jij wil ontdekken in je leven. Denk hierbij aan reizen, maar ook over onderwijs, filosofie en geloof.

Het tiende huis

Het tiende huis gaat over wat jij gaat bereiken in het leven. Denk aan je carrière en je status en reputatie, maar ook aan je doel in het leven en eventuele machtsposities.

Het elfde huis

Ben jij benieuwd naar de impact van jouw vriendschappen in je leven? Kijk dan naar het elfde huis. Deze gaat over vriendschappen, hoe je functioneert in groepen maar ook naar je persoonlijke doelen en aspiraties.

Het twaalfde huis

Tot slot: het twaalfde huis. Dit huis heeft te maken met jouw spirituele zelf en hoe je kijkt naar instituties. Daarnaast gaat het over hoe je omgaat met eenzaamheid en zelfsabotage. 

Lees ook: Deze 6 planeten binnen astrologie zeggen het meest over jou als persoon