Je geboortetijd: dit is waarom deze onmisbaar is in de astrologie

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

We weten allemaal onze verjaardagen en meestal ook wel waar we ongeveer geboren zijn. Deze informatie is onmisbaar als je meer over jezelf te weten wil komen door middel van de sterren. Met deze informatie kom je al een heel eind, maar het complete plaatje krijg je pas als je jouw geboortetijd toevoegt. Dit is waarom deze zo belangrijk is.

Lees ook: Deze 6 planeten binnen astrologie zeggen het meest over jou als persoon

De ascendant

Wanneer jij jouw verjaardag en geboorteplaats weet, kun je bijna alle plaatsingen in je geboortehoroscoop achterhalen, maar niet allemaal. Je ascendant kun je alleen achterhalen door middel van je geboortetijd. De ascendant staat voor het sterrenbeeld dat over de oostelijke horizon kwam op het moment dat jij geboren werd. Deze verandert iedere één à twee uur. De ascendant is samen met de zon en de maan een van de belangrijkste plaatsingen in je geboortehoroscoop. Deze gaat namelijk over je uiterlijk en wie jij bent als persoon. Dit zegt dus eigenlijk een stuk meer over je persoonlijkheid dan je zonnebeeld. Mocht jij jezelf niet herkennen in je zonnebeeld, dan is de kans groot dat je jezelf wel kan vinden in je ascendant.

De huizen

Astrologie kent veel lagen. Je hebt de sterrenbeelden, de planeten en daarnaast nog de twaalf huizen. De twaalf huizen staan voor onderdelen van je leven. Zo gaat het eerste huis bijvoorbeeld over jou en je identiteit (de ascendant valt altijd in het eerste huis). Het tweede huis gaat over inkomen en carrière en zo gaat het nog wel even door. Als je weet hoe laat je geboren bent kun je zien in welk huis iedere planeet valt. Hiermee kun je achterhalen op welke onderdelen van het leven deze planeet de meeste invloed zal hebben. Dit verklaart waarom sommige mensen met dezelfde plaatsingen toch erg andere ervaringen hebben. En als je geen planeet hebt in een huis, betekent dit niet dat dit huis voor jou niet bestaat. Ieder huis krijgt een sterrenbeeld toegewezen, wat jou vertelt wat voor thema dit onderdeel van jou leven krijgt. Een planeet in een huis hebben maakt het onderdeel van je leven eventueel wel belangrijker of zorgt het ervoor dat het van grotere invloed is in jouw leven. 

Een correcte geboortehoroscoop

Tot slot weet je nooit zeker of al je plaatsingen in je geboortehoroscoop kloppen zonder je geboortetijd. Sommige planeten doen er namelijk langer over dan anderen om naar een ander sterrenbeeld te verplaatsen. De maan doet hier bijvoorbeeld één à twee dagen over. Mocht het nou net zo zijn dat jouw geboorte op het randje van deze verplaatsing valt, dan kan het zijn dat je een ander maanteken hebt dan je voorheen dacht. Dus om een correct totaalplaatje te krijgen, is de geboortetijd onmisbaar.

De geboortetijd gebruiken

Mocht jij nu erg benieuwd zijn naar de impact van je geboortetijd op jouw geboortehoroscoop, dan kun je deze invoeren bij verschillende astrologiesites. Chani Nicholas is een voorbeeld van een site die heel prettig is hiervoor. Vraag dus vooral even aan je moeder of ze nog weet hoe laat je geboren bent. Weet ze het niet exact op de minuut? Dan is dit niet per se een probleem, maar voor het meest accurate resultaat is dit wel het fijnst. 

Lees ook: Zijn jullie een perfecte match? Zo kom je erachter met behulp van astrologie