Say what? Hardlopen zorgt voor een intensere orgasme

Intiem door Jennifer

De ene persoon heeft echt een gruwelijke hekel aan hardlopen, terwijl de ander elke ochtend met gemak een rondje rent. Als jij tot de tweede groep behoort, kan je blijkbaar van geluk spreken… op intiem vlak. Hardlopen blijkt niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je orgasme. Huh?

hardlopen intense orgasme

Lees ook: Wisten we nie: er is blijkbaar verschil tussen een orgasme en klaarkomen

Intensere orgasme

Ja, haal je hardloopschoenen maar uit de kast! Als je nog meer wilt genieten van een orgasme, moet je vaker hardlopen. Hoe verder je rent, hoe beter het orgasme.

Tijdens het onderzoek werden twee groepen met hardlopers onderzocht. De ene groep rende een week lang dagelijks meer dan 19 kilometer en de andere groep minder dan 19 kilometer. Vervolgens bleek dat bij de langeafstand hardlopers 28 procent meer mensen een beter hoogtepunt kregen. En een derde deel ervaarde zelfs een intensere orgasme. Dit waren de vrouwen, die het meest hadden gerend.

Sterkere bekkenspieren

Hoe zit het dan precies? Nou, door het hardlopen worden je bekkenspieren sterker. Hierdoor stroomt het bloed makkelijker naar de vitale delen van je lichaam, zoals je clitoris. Ook kan het meehelpen, dat je je lekkerder in je vel voelt dankzij het hardlopen. Nou, just keep running dan maar! En daarna heerlijk 'relaxen'.

Lees ook: 10 tips om (weer) te beginnen met hardlopen

Bron: TheSun.co.uk