5 tekenen dat jij je misschien identificeert als demiseksueel

Intiem door Jennifer

Tegenwoordig heb je veel verschillende genderidentiteiten. Elke persoon past wel in een bepaald hokje. De termen homo- en biseksualiteit ken je wel, maar wist je dat er ook iets bestaat als demiseksueel? Waarschijnlijk niet. Nou, misschien herken je je wel in één van onderstaande dingen en mag je jezelf in het hokje van demiseksualiteit plaatsen.

Lees ook: Non-binair, genderfluid, cis: 11 belangrijke gendertermen en hun betekenissen

1. Uiterlijk is niet heel belangrijk

Natuurlijk is uiterlijk wel het eerste waar je naar kijkt, zodra je iemand ontmoet. Alleen is dit voor demiseksuelen niet het belangrijkste. Zij worden meer aangetrokken door iemands persoonlijkheid dan uiterlijk en zijn daarom vaak meer geïnteresseerd in diepgaande gesprekken. Ze zoeken eerst naar een intellectuele connectie.

2. Meeste van je relaties beginnen als vriendschap

Aangezien demiseksuelen in het begin dus vooral op zoek gaan naar een diepe connectie, beginnen de meeste relaties als vriendschap. Iets wat wel een fijne basis is voor een relatie. Al kan het ook lastig zijn om vervolgens van vriendschap naar liefdesrelatie te gaan. Dat vergt vaak een hoop tijd en geduld.

3. Seks is lekker, maar niet het belangrijkste

Dat demiseksuelen niet worden aangetrokken door iemands uiterlijk, betekent niet dat ze helemaal niet seksueel zijn ingesteld. Ze houden heus van seks, maar het staat niet bovenaan hun prioriteitenlijstje. Een diepgaand gesprek over elkaars interesses gaat voor.

4. Eerste dates zijn een big deal

Het liefst praat je, als demiseksueel, tijdens een eerste date al over diepgaandere onderwerpen. Je wilt toch weten of je niet tijd verspilt. Al kan dit ook nadelig zijn voor jou. Doordat je graag iemand leert kennen, kun je geobsedeerd raken door alles wat met je volgende date te maken heeft. Je moet oppassen dat je dates geen ondervraging worden, waarbij je date helemaal wordt overwhelmed door je vragen. Maar tja, je wilt toch weten of de aantrekkingskracht er écht is. Lastig.

5. Mensen noemen je weleens preuts

Word je door mensen weleens preuts of ouderwets genoemd? Dan is de kans groot dat je demiseksueel bent. Demiseksuelen zijn vaak niet heel actief op het gebied van seks. Onenightstands zijn ook niet aan hen besteed, aangezien ze dus eerst een diepe connectie nodig hebben met iemand. Laat je niet gek maken en blijf lekker trouw aan jezelf.

Lees ook: 50 vragen die je aan elkaar kunt stellen voor een diepere band/relatie

Bron: HelloGiggles