Verliefd op je beste vriend(in)? Zo ga je van best friends naar lovers

Relaties door Jennifer

Heb je een oogje op je beste vriend(in)? Ga ervoor! Relaties gebaseerd op vriendschap zijn vaak de sterkste en mooiste relaties. Al snappen wij dat dit moeilijk kan zijn. Als het misgaat, raak je je beste maatje kwijt. Maar hoe verander je zo’n vriendschap dan toch in een liefdesrelatie?

vriendschap naar liefdesrelatie

Lees ook: 60 date ideeën voor elk seizoen

Verliefd of vriendschap?

Denk eerst goed na of je echt verliefd bent op je beste vriend(in). Vind je hem of haar zo knap en aantrekkelijk dat je met diegene het bed in zou willen duiken? En blijft het daarbij of zie je ook een romantische toekomst samen? Het kan namelijk ook dat jullie gewoon een heel mooie vriendschap hebben en je best friend gewoon aantrekkelijk is. Hebben jullie het vooral gezellig samen of voel je echt een diepe band? Eerlijkheid is belangrijk in elke relatie. Het is ook de basis van jullie vriendschap. Het moet heel duidelijk zijn waarom je meer wil. Zie je beste vriend(in) niet alleen als veilige en makkelijke uitweg na al die mislukte Tinder-dates.

Zoek de romantiek op

Jullie zijn waarschijnlijk al vaak samen uit geweest, maar hoe romantisch waren deze uitjes? Als je echt meer wilt, moet je niet alleen samen gezellig koffiedrinken. Zoek de romantiek op en ga bijvoorbeeld ’s avonds dineren bij kaarslicht. Of kies tijdens een filmavondje een superromantische film. 

Meer flirten

Tijdens een date met je beste vriend(in) kun je ook subtiele hints droppen. Kijk elkaar wat vaker recht in de ogen aan en geef meer complimentjes. Probeer flirteriger te zijn in gesprekken. Werk naar het moment toe dat je vertelt dat je meer voelt dan alleen vriendschap. Doe dit bijvoorbeeld subtiel en zeg met een lach: “Weet je dat ik vroeger een oogje op je had?” Het legt niet direct te veel druk op je vriend(in). Wanneer hij/zij toch geen verliefde gevoelens blijkt te hebben, kan je vriend(in) nog denken dat je over deze verliefdheid heen bent. Maar als je vriend(in) wél interesse heeft, is dit een mooi moment om op te merken dat het niet alleen vroeger was…

Hard to get

Probeer het niet te overhaasten. Nadat je je verliefde gevoelens hebt gedropt, kan je je beste vriend(in) het beste wat met rust laten. Geef hem of haar ruimte om erover na te denken. Figuurlijk, maar ook letterlijk dus door niet continu af te spreken en te appen. Een beetje afstand houdt het spannend. ‘Hard to get’, hè? Als je vriend(in) echt interesse heeft, dan word je vanzelf wel gemist. Focus je niet alleen op je beste vriend(in), maar ook op al die andere vrienden en zaken in je leven. Met een eigen, gelukkig leven word je nog aantrekkelijker voor anderen inclusief je beste vriend(in)!

Wees eerlijk

Tot slot moet je een beetje schijt hebben aan awkward situaties. Wat als hij of zij compleet op je afknapt? Dat kun je niet weten tot je de sprong waagt. Je leeft niet in een film. De magische klik komt niet altijd direct. Soms moet een connectie tussen twee lovers groeien. Het is nou eenmaal niet makkelijk om van een vriendschap naar liefdesrelatie te gaan. Het kost tijd om te wennen aan het nieuwe gevoel tussen jullie.

Lees ook: 47 vragen die geschikt zijn voor elke date