De leukste zelfgemaakte cadeaus voor je vriend!

Cadeaus & hebbedingetjes door Kristie
Nee hè, issie nou alweer jarig? Of heeft hij iets anders te vieren? Eigenlijk heeft hij alles al wat zijn hartje begeert. Behalve iets waar al jouw liefde in zit. Iets persoonlijks is bovendien toch stukken leuker dan iets duurs?

En daarom hebben wij een aantal leuke cadeautips op een rij gezet om zelf te maken. Verras hem dus met je knutselkunsten en stop al je liefde in een selfmade presentje!

Liefdespillen

Dit is een tijdrovend, maar o zo romantisch cadeau. De liefdesbrief anno 2014! Stop in elke pil een leuke herinnering, een lieve zin of een wens die je nog met zijn tweeën wilt vervullen. Klik het pilletje weer dicht en doe alle liefdespillen in een zakje of pot. Vriendlief kan er bijvoorbeeld elke dag of maand eentje openmaken en zo heeft hij heel lang plezier van dit originele cadeautje! Je kunt er natuurlijk ook steeds eentje op zijn kussen leggen. De speciale pillen kun je hier kopen. Oja, waarschuw 'm maar wel even dat hij de pillen niet moet inslikken...


 
Bij de tijd
Laat vriendlief nogal eens op zich wachten? Of vind je het stiekem zelf ook wel leuk om jullie interieur wat op te pimpen? Maak dan een klok! Dit kun je simpel doen door digitaal foto's te uploaden, maar je kunt de klok ook maken van... een kaasplank! Voor deze klok heb je verder (houten) bestek, een uurwerk, viltstiften of tape en secondelijm nodig. Klik hier voor de precieze DIY en bekijk nog meer klokideeën! 
 

Mooie mokken
Is hij een echte koffieliefhebber? Personaliseer dan zijn mokken! Je kunt hier eindeloos mee variëren, want naast mokken kun je bijvoorbeeld ook soepkommen, borden of schalen versieren. Ook is het lekker low budget, want het enige dat je nodig hebt is een paar watervaste stiften, wat keukenpapier en een oven. Versier je mok naar keuze en als je uitschiet dip dan snel de inkt weg met wat (vochtig) keukenpapier. Ben je klaar met je design? Doe de mok(ken) dan zo'n 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Kijk hier voor wat inspiratie!
 

Biertje?!
Weg met die zoetsappige cadeaus! Laat jij je vriend graag zweten voordat hij zijn welverdiende centjes in handen heeft? Maak dan deze schmützige namaakbiertjes met goedkope gele gel (je weet wel, bij de Action of Zeeman te koop). Meng het met tientallen muntjes en maak het af met een topping van scheerschuim. Wil je het hem iets makkelijker (en lekkerder) maken? Gebruik dan slagroom in plaats van scheerschuim en laat de gel weg.
 

Scheurkalender
Wat is er nu leuker dan de dagen af te tellen met een zelfgemaakte kalender? Vooral als er op elke dag een lieve, grappige of romantische quote staat. Of een herinnering van jullie samen. Of iets wat jullie nog graag willen doen in de toekomst. Anyway, je hebt nodig: stevig papier, schaar, perforator, pennen, stiften, gekleurd papier enzovoort. Maak het zo gek als je zelf wilt. Tip: begin ruimschoots van tevoren, want je bent er wel even mee bezig. 
 

Maak jij weleens zelf cadeaus voor vriendlief?