Waarom stellen die veel knuffelen happier zijn

Relaties door Redactie Ze.nl

Liefde is... een kus als je wakker wordt, een knuffel voordat je naar je werk gaat, als je na je werk weer thuiskomt, een kus voordat je gaat eten, omdat je de afwas doet, omdat je net je tanden hebt gepoetst, omdat je leuk bent of gewoon, omdat het kan. En dan nog eens lekker op de bank in elkaar verstrengeld nog één aflevering van jullie gezamenlijke lievelingsserie kijken. Je persoonlijke knuffelbeer, dat is toch heerlijk? Knuffelkonten schijnen gezonder en happier te zijn en daar zijn vijf redenen voor.

mannen knuffel

Lees ook: Wat is het perineum en hoe masseer je het?

Reden 1

Veel knuffelen helpt om een langdurige relatie in stand te houden. Knuffelen heeft te maken met seksuele bevrediging. Een simpele aanrakingen kan een hoop ellende bestrijden. Daarbij stimuleren aanrakingen meer intiem contact en we weten allemaal hoe blij je daar van wordt.

Reden 2

Het verlaagt de bloeddruk. Bij elk lichamelijk contact maakt je lichaam namelijk oxytocine aan. Dit stofje schijnt een belangrijke rol te spelen bij het leggen van leuke, sociale contacten. Dat begint al bij de geboorte wanneer de moederbinding optreedt en daarna bij het maken van vriendschappen - en ook bij het vinden van de liefde is dit stofje van invloed. Deze stof wekt geen stress-gevoel op, maar verlaagt juist je bloeddruk.

Reden 3

Het gevoel van een arm om je heen of een arm om iemand heen slaan (of allebei) maakt je blij. Goed om te weten: veel knuffelen kan de seksuele bevrediging bij vrouwen verbeteren. En die verbeterde seksuele bevrediging bij vrouwen maakt haar partner gelukkiger. Waar zijn die nadelen? Nee, die zijn er niet! 

Reden 4

Gaat het dan alleen maar over seks? Ja het gaat in dit artikel eigenlijk alleen maar over seks. Seks en knuffelen staan namelijk heel dicht bij elkaar. Hoe onschuldig knuffelen ook lijkt en hoe guilty seks overkomt, de twee begrippen staan sterk in verband met elkaar. Lichamelijk contact maakt namelijk nog een stofje aan: dopamine. Inderdaad, datzelfde stofje dat wordt aangemaakt tijdens het gebruik van drugs. Dopamine is een natuurlijke afrodisiacum: lustopwekker. Daarnaast wordt de drempel tot intieme aanraking verlaagd door knuffelen.

Reden 5

Knuffelen verbetert de communicatie. Wanneer je veel knuffelt ben je veel bij elkaar -duh, want anders kun je niet knuffelen- en als je veel bij elkaar bent heb je veel tijd om met elkaar te praten, waardoor je sneller praat over van àlles. Op die manier raken dingen nooit onuitgesproken en zullen onderwerpen ook niet tussen twee mensen in blijven staan (wat meestal de oorzaak is van veel trammelant).

Conclusie: veel knuffelen is beter voor iedereen.

via GIPHY

Lees ook: Dit zijn de meest voorkomende seks issues tussen mannen en vrouwen