10 tips voor succesvol flirten

Lifestyle door Suus
Ben jij niet zo’n flirt maar heb je zin in een gezellige fling, one-night-stand of ben jij klaar voor de liefde van je leven? Dan is het zaak om je flirt-alert aan te zetten! Met deze tips heb jij in no time een leuke man te pakken. 
 
1. First things first: zelfvertrouwen maakt aantrekkelijk. Ben je niet zo zeker over jezelf? Nergens voor nodig natuurlijk, maar fake it till you make it! Let op je houding: hoofd omhoog, borst vooruit en let op hoe je loopt (of zit). Oefen voor de spiegel of met een vriendin. Hartstikke gezellig. 
 
2. Wat je uitstraalt, krijg je terug. Dus zet je happy-face op. Succes gegarandeerd! 
 
3. Wist je dat… er vijf soorten van flirten bestaan? En dat elke soort een andere vibe afgeeft? Onderzoeker Jeffrey Hall van de Universiteit van Kansas onderscheidt het traditionele, speelse, oprechte, lichamelijk en beleefde geflirt. Lichamelijk en speels flirten levert korte en minder serieuze relaties op. Wil je een partner for life? Hou je dan aan beleefde en oprechte interesse. “De manier waarop je flirt zegt iets over je persoonlijkheid. Ik zeg niet dat een flirtstijl compleet veranderd moet worden, maar een aantal kleine aanpassingen leidt vaak tot het vinden van de juiste partner”, aldus Jeffrey. “Je flirtgedrag heeft dus invloed op de relatie die je aangaat. Geef met je flirt het juiste signaal af.” 
 
 
4. Wist je dat… dat rode jurkje/shirtje/nagels jouw flirtwapen is? Trek rood aan als je ‘op jacht’ bent. Mannen blijken women in red in het veld aanzienlijk aantrekkelijker te vinden. Waarom is niet helemaal duidelijk, volgens sommige onderzoekers is dit terug te brengen naar een dierlijk instinct. However: gewoon doen. 
 
5. Oogcontact maakt desirable. Natuurlijk moet je niet onafgebroken staren als jouw potentiële crush een leuk verhaal vertelt. Maar vermijd oogcontact zeer zeker niet. Uit onderzoek blijkt dat hem in de ogen kijken je meer aantrekkelijk maakt. Knipperen met die ogen, dus! 
 
6. Over oogcontact gesproken, van mannen wordt vaak de eerste officiële toenadering verwacht, maar eigenlijk heeft de vrouw het voor het zeggen. Door hem aan te kijken, lief te lachen, weg te kijken en toch weer stiekem aan te kijken geef je signalen dat je hem wel ziet zitten. Voor je het weet zit je op de flirtstoel!  
 
7. Je bent een vrouw en dit mag best ‘subtiel’ benadrukt worden. Heb je een aanbidder? Trek voorzichtig je schouderbandje recht of friemel even aan het knoopje van je blouse als je denkt dat er naar je gekeken wordt. Zo benadruk je een vrouwelijk deel van je lichaam en geef je (heel onbewust, ahum) een flirtsignaal terug. 
 

8. O ja! En streel met je handen over je wang, lippen of raak zo nu en dan je heupen aan. Alles wat je aanraakt, turns into ‘gold’, tenminste, in zijn ogen dan natuurlijk. 
 
9. Let op de stem van je toekomstige metgezel. Een man heeft vaak een dieper en warmer stemgeluid en praat ‘zangerig’, als hij in gesprek is met een vrouw die hij aantrekkelijk vindt. Eigenlijk zegt hij: ‘Heyy sexy lady, hoor je hoe ik klink? Ik ben een met testosteron gevuld stuk mannelijkheid, maar ik zal lief zijn voor jou en voor ons toekomstig nageslacht.’ Goed opletten op de stem dus, dames. 
 
10. Oh, en maak je vooral niet te druk. Flirten is een onschuldige manier om iemand te laten merken dat je hem leuk vindt, zonder dat je een blauwtje hoeft te lopen. Genoeg reden om het uit te proberen.. 
 
Veel plezier! 
 
Wat is jouw flirtgeheim?