De perfecte eerste date op basis van sterrenbeeld

Single & daten door Jennifer

Heb je sinds kort een oogje op iemand en zoek je nog leuke, originele date ideeën? Zoek snel even uit wat zijn sterrenbeeld is en vindt hier vervolgens de perfecte eerste date op basis van je sterrenbeeld.

Lees ook: Dit vertelt jouw maanteken in astrologie over jouw karakter en emoties

Ram (21 maart - 20 april)

Een Ram is avontuurlijk en houdt erg van de competitie aangaan. Het is voor een eerste date daarom slim om iets actiefs te doen, waarbij jullie een team kunnen vormen. Zo creëer je gemakkelijk meer bonding. Ga bijvoorbeeld gezellig samen kanoën, lekker knus in één bootje. Of probeer geocaching. Dat is een soort speurtocht waarbij je via GPS verschillende items moet zoeken die mensen ergens hebben verstopt. Lekker samen op zoek naar (liefdes)schatten. Wil je toch een beetje strijden? Dan kunnen jullie kiezen voor midgetgolf. Misschien heeft je date nog wel tips hoe je de golfstok het beste moet vasthouden…

Stier (20 april - 21 mei)

Wanneer je met een Stier op date gaat, heb je het heel makkelijk. Stieren zijn lekker down-to-earth, ze hoeven niet op te vallen. Ze houden vooral van comfort en creatieve dingen. Eigenlijk is uiteten gaan de beste manier om te scoren bij een stier. Liefde gaat echt door de maag bij dit sterrenbeeld. Je kan natuurlijk ook zelf een vijfsterrendiner bereiden.

Tweelingen (22 mei - 21 juni)

Tweelingen zijn sociale wezens. Ze kletsen graag de oren van je kop en zijn heel nieuwsgierig naar het leven van anderen. Ze houden niet van saai! Dat past niet bij hun energieke en fantasierijke karakter. Een goede eerste date is bijvoorbeeld gewoon samen naar een leuk, gezellig café in de stad. Of ga naar het sprookjesbos in de Efteling.

Kreeft (22 juni - 23 juli)

Wanneer je een Kreeft in je net hebt gevangen, kan je van geluk spreken. Kreeften staan erom bekend loyaal en betrouwbaar te zijn. Eerlijkheid en vertrouwen is belangrijk voor kreeften. Een eerste date in een museum kan een slimme zet zijn, aangezien de Kreeft houdt van cultuur. Ze voelen zich daarnaast ook echt thuis op het strand. Ze hechten veel waarde aan een diepe band. Een lange strandwandeling of picknick op het strand is de perfecte manier om elkaar te leren kennen.

Leeuw (24 juli - 23 augustus)

In tegenstelling tot de Stier wil een Leeuw juist wel opvallen. Dit sterrenbeeld is heel zelfverzekerd, ijdel en overheersend. Ze zijn gevoelig voor complimenten en houden ervan om vermaakt te worden. Een perfecte eerste date is bijvoorbeeld een foodtruck festival of concert. Een uitgebreid diner kan ook met als (extra) toetje karaoke in een bar, zodat de leeuw zich even lekker in het middelpunt kan zetten. De vonken vliegen er vanaf!

Maagd (24 augustus - 23 september)

Door het introverte karakter van een Maagd kan het een lastige date voor je worden. Maar het is niet onmogelijk! Doe het lekker rustig aan wanneer je met een Maagd gaat daten. Ga bijvoorbeeld samen koffie drinken op de eerste date. Zoek een rustig café uit waar je elkaar op een fijne manier kan leren kennen en er weinig prikkels zijn.

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Weegschalen zijn superromantisch en heel creatief. Dus ga niet voor een ‘simpel’ diner bij kaarslicht in een restaurant, maar pak meer uit voor een goede eerste indruk. Ze zijn erg relaxed en houden van avontuur en originaliteit. Wees niet bang om de controle te nemen, aangezien de weegschaal vaak toch besluiteloos is. Die vindt dat juist fijn! Een tof idee voor een eerste date is samen schilderen of pottenbakken.

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Schorpioenen vinden veel activiteiten leuk, dus dateideeën vinden is geen probleem. Een relatie aangaan met een Schorpioen is weliswaar niet makkelijk. Ze komen vaak een kil en onafhankelijk over. Dit sterrenbeeld wordt daarom het vaakst verkeerd begrepen. Een wandeling door de stad is een goede manier om een diepe connectie te maken. Ondertussen komen er genoeg onvoorspelbare dingen – een Schorpioen houdt van onvoorspelbaar – op jullie pad voor extra gespreksstof.

Boogschutter (23 november - 22 december)

Boogschutters houden heel erg van buitenactiviteiten en dieren. Een eerste date op de kinderboerderij of in de dierentuin is dan ook een heel leuk idee. Of ga waterfietsen over de grachten van een stad. Neem een picknickmand mee met allemaal lekkere hapjes en drankjes om het gezellig te maken op het water. Bij een Boogschutter is het belangrijk om te genieten van het moment, aangezien je niet zeker weet hoelang het duurt… Boogschutters houden niet van verplichtingen.

Steenbok (22 december - 20 januari)

Steenbokken willen graag dat hun leven betekenis heeft. Ze zijn ambitieus, maar toch geduldig. Ze kunnen best wachten op wat ze willen. Bedenk dus goed wat jullie eerste date wordt. Ze houden wel van high-class. Een eerste date naar een uitverkocht concert zou bijvoorbeeld heel tof zijn. Sowieso dat jouw date daarna over het afspraakje zal opscheppen. Een date om nooit te vergeten!

Waterman (21 januari - 19 februari)

Watermannen zijn best wel nerdy mensen. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen en vormen constant nieuwe meningen. Een museum is een interessante plek voor jullie eerste date. Hier wordt de Waterman op intellectueel geprikkeld, terwijl jullie elkaar in een rustige en veilige omgeving kunnen leren kennen.

Vissen (19 februari - 20 maart)

De Vissen is het meest spiritueel en mystiek van allemaal. Vissen leven eigenlijk in twee werelden: de echte wereld en de fantasierijke wereld. Ze ontsnappen graag aan de realiteit. Daarnaast zijn vooral mannelijke Vissen heel romantisch. Een must voor jullie eerste date is een diner bij kaarslicht. Vergeet van tevoren niet even kennis op te doen over handlezen, vindt je crush vast leuk. Als je achteraf ook nog samen naar sterren gaat kijken op een open plek, is de date helemaal perfect.

Lees ook: Weekendje weg met je partner: dit zijn de meest bijzondere vakantiehuisjes