Test met deze 30 vragen of je crush het waard is

Single & daten door Jordan

Iedereen doet zich wel beter voor tijdens dates. Je probeert natuurlijk de beste versie van jezelf te laten zien, en je date hoogstwaarschijnlijk ook. Als je erachter wilt komen of jouw potentiele lover het echt waard is, stel hem of haar dan de volgende vragen om een beter beeld te krijgen.

Lees ook: Dit is je grootste valkuil in een relatie volgens je sterrenbeeld

1. Als geld geen probleem zou zijn, wat zou je dan doen?

Als er geen financiële beperkingen zijn gaan mensen anders denken. Luister goed naar het antwoord van je date. Het kan namelijk veel zeggen over hoe diegene zijn of haar vrije tijd echt graag doorbrengt, of waar diegene waarde aanhecht.

2. Wat is één regel die je graag breekt?

Regels overtreden is sexy en eigenlijk not done. Maar er is natuurlijk wel een grens. Deze vraag geeft je een kijkje in het morele kompas van je crush en of deze lijkt op die van jezelf.

3. Je ontvoerders zouden je terugsturen omdat je 2 uur lang over ….. hebt gepraat.

Het is een leuke vraag om te stellen en een unieke manier om achter iemands hobby’s te komen. Het is ook altijd leuk om iemand gepassioneerd te horen praten over iets.

4. Wat is de enige plek waar je naartoe moet reizen voordat je sterft?

Natuurlijk, als jezelf graag reist is het belangrijk om te weten of je date ook reislustig is. Reizen maakt een persoon vaak ook meer open minded en weet meer van verschillende culturen. Als je date aangeeft dat hij of zij graag reist is het vaak ook een voorteken dat ze avontuurlijker zijn en graag uit hun comfortzone gaan.

5. Als je de rest van je leven elke dag dezelfde maaltijd moest eten, wat zou je dan eten?

Eten is altijd een leuk onderwerp en het kan ervoor zorgen dat je misschien al een nieuwe date plant. Het is ook goed om op te letten hoe je crush reageert. Als het koel of afstandelijk overkomt dan is de spark er misschien niet van zijn of haar kant.

6. Als jouw leven een tv-show was, wat zou het intro liedje dan zijn?

Dit is zoveel leuker dan iemand vragen wat zijn of haar favoriete liedje is. Wordt de show een drama, een sitcom, is het levendig of juist droevig? Je weet gelijk wat voor muziek je crush luistert en hoe hij of zij zijn of haar leven ziet.

7. Ben je ooit in therapie geweest?

Oké, deze vraag kan je niet zomaar op tafel gooien. Maar als de stemming juist is en jullie toch al in een diep gesprek zitten kan deze vraag geen kwaad. Therapie laat namelijk zien dat iemand niet bang is om hulp te zoeken. Mensen gaan vaak in therapie om een betere versie van zichzelf te worden, dat werkt natuurlijk voor elke relatie.

8. Wat is iets waar je echt naar uitkijkt?

Je moet ervoor zorgen dat vragen stellen aan je date niet gaat lijken op een kruisverhoor. Neem de tijd om het ook over wat luchtige dingen te hebben en ook om te zien of jullie samen kunnen lachen. Creëer een comfortabele sfeer en dan komen de diepere vragen en gesprekken vanzelf wel.

9. Wat is de ergste date die je ooit hebt gehad?

Zin om op zoek te gaan naar de red flags van je date? Vraag dan eens naar zijn of haar slechste dates. Het geeft een idee van wat iemand beschouwt als kenmerken van een slechte date. Het is ook een goede om te noteren als je zelf niet de mist in wilt gaan.

10. Wat is je favoriete verhaal over je beste vriend?

Iedereen vindt het ongemakkelijk om veel over zichzelf te praten en jezelf op te hemelen. Om een beeld te krijgen van wat jouw date belangrijk vindt en zijn of haar band met vrienden, is het verstandig om deze vraag te stellen. Vrienden zijn een afspiegeling van wat wij zelf vaak ook zijn. Door zo’n verhaal kan je dus ook een beter beeld krijgen van de persoonlijkheid van je crush,

11. Wie is je celebrity crush?

Deze vraag geeft je gelijk een beeld van zijn of haar type. Ook wat zij aantrekkelijk vinden in iemands persoonlijkheid. Maak het luchtig en zeg zelf ook jouw celeb crush.

12. Wat is je grootste afknapper?

Of welk gedrag kunnen ze absoluut niet uitstaan? Uiteraard is het belangrijk om te weten waar je date zich tot aangetrokken voelt maar ook waarbij hij of zij zicht afwendt. Net zoals jij opzoek bent naar red flags, hebben we zelf hoogstwaarschijnlijk ook dingen wat zij zien als red flags. Niemand is perfect.

13. Wat was je eerste indruk van mij?

Eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk zal je potentiële lover niet helemaal eerlijk zijn. We hebben snel een eerste indruk over iemand en vaak ook niet echt positief. Als je date jou ook wel ziet zitten, zal hij of zij niet zeggen dat je een beetje arrogant overkomt. Maar desondanks is het wel een leuke vraag om te bespreken en ook goed voor jezelf om er achter te komen hoe jij overkomt. 

14. Hou je van feesten of breng je liever tijd door in een kleine groep/alleen?

Deze vraag is om uit te zoeken of je crush een introvert of een extravert is. Als jij een behoorlijk feestbeest bent en jouw date een echte huismus is het misschien niet helemaal een goede match.

15. Wat is iets raars dat je aantrekkelijk vindt?

Iedereen kan een vreemde aantrekking voelen door vreemde dingen. Misschien zijn het voeten of ellebogen, de manier hoe iemand lacht. Maar het kan ook een persoonijkheid dingetje zijn zoals flexibiliteit of heel zorgzaam.  

16. Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gekregen en van wie was het?

Dit is niet alleen belangrijke informatie voor eventuele toekomstige cadeaus als jullie een gelukkig stel zijn. Het vertelt ook wat en wie het belangrijkst zijn voor je date. Was het iets materialistisch of misschien juist een cadeau met een mooie gedachte.

17. Wat is één regel om naar te leven?

Krijg een idee van wat zij het belangrijkst vinden in het leven en wat zij als belangrijke levenslessen beschouwen. Is het om anderen altijd vriendelijk te behandelen? Is het dat ze geen kwaad mogen doen? Er zijn eigenlijk geen foute antwoorden. Het is een interessante vraag en wordt waarschijnlijk niet snel gesteld.

18. Wat is je grootste angst?

Het antwoord kan echt alles zijn. Sommige zeggen spinnen, hoogtes of juist iets dieper zoals eenzaamheid of de dood. Geheimen en angsten versterken de band tussen mensen.

19. Met wie ben je het hechtst in je familie?

Mensen praten meestal graag over hun familie. Dit opent dus ook deuren om hem of haar te laten praten, wat waarschijnlijk wordt gewaardeerd. Je kan zo ook meer dingen vragen over de jeugd van je date en meer gesprekstof hebben.

20. Wil je een relatie op dit moment?

Als jezelf opzoek bent naar een vaste relatie en je tijd vrijmaakt om te daten met iemand, is het wel fijn om te weten of jouw date naar hetzelfde opzoek is. Misschien een heftige vraag om gelijk te stellen, maar wel een belangrijke om te weten waar je aan toe bent.

21. Wanneer was jouw laatste relatie?

Het kan je helpen te begrijpen wat voor persoon je date is en hoe hij of zij in relaties is. Niet alleen zal het je vertellen hoeveel tijd er voorbij is, maar ook hoe zij zich eronder voelen. De volgende vragen kunnen daarbij helpen en het is een mooie opening om gelijk veel te weten.

22. Waarom eindigde het?

Door deze vraag kan je veel ontdekken over je date. Zijn ze zelfbewust over hun eigen patronen of verwijzen ze naar hun ex als “gek” (mega red flag). Lijken ze nog steeds boos? Bitter? Opgelucht? Geïrriteerd? Zo kom je er ook achter hoe ze zich er nou echt bij voelen.

23. Denk je dat je over je ex heen bent?

Om nog eventjes verder te gaan op dit onderwerp is deze ook goed om te stellen. Deze vraag geeft je date de ruimte voor zelfreflectie. Let op dat je geen negatieve emoties hoort dit kan een teken zijn dat ze eigenlijk nog helemaal niet over hun ex heen zijn.

24. Wat is jouw love language?

Dit kan zijn aanrakingen, zoenen, complimentjes of iets totaal anders. Sla dit vooral op want om mee te gaan in iemands love language geeft hun het gevoel dat zij zich gezien en gehoord voelen. Het is vleiend en versterkt jullie band.

25. Wat doe jij om te ontspannen?

Iedereen moet wel eens ontladen en weer opladen. Als jullie beide op dezelfde manier ontspannen zoals met muziek of yoga. Misschien zit er ook een leuk volgende date idee in?

26. Hoe ziet een typische zaterdag er voor jou uit?

Deze vraag kan ook een deal breaker zijn. Misschien werkt hij of zij wel altijd in het weekend terwijl dat juist jou vrije dagen zijn. Of misschien houdt hij of zij er wel van om helemaal niks uit te voeren en wil jij graag op stap.

27. Wat zijn jouw prioriteiten zoals werk, leven, famillie en vrienden

Ook dit is een goede vraag om te weten of jouw tijd het waard is om met dit persoon te daten. Stel jullie vinden beide hele andere dingen belangrijk en geven prioriteit aan andere zaken gaat het waarschijnlijk moeilijk worden om een goede band op te bouwen.

28. Hoe zou jij een ideale nep-ziektedag doorbrengen?

Iedereen doet het wel eens, wees maar eerlijk. Hoe vult iemand deze dag dan in is een interessant onderwerp en je kan samen vol op fantaseren erover.

29. Ben je een honden- of katten mens?

Deze is ook altijd spannend. Het zegt veel over een mens hoe zij denken en omgaan met dieren. Ben jij zelf een echt kattenvrouwtje en heb je misschien een hekel aan honden en je date andersom. Dat wordt dan lastig. Als jullie hetzelfde zijn kan je leuke video’s naar elkaar sturen #bondingtime.

30. Wat is je meest gênante moment?

Dit is een leuke vraag om gewoon even te lachen. Dopamine komt vrij tijdens het lachen en het versterkt de emotionele band. Het is natuurlijk ook belangrijk om wel een beetje dezelfde humor te hebben.

Lees ook: 26 x lieve dingen die je kunt doen om romantischer te zijn in je relatie