Met dit simpele, snelle trucje val je binnen no time in slaap!

Sport & gezondheid door Jennifer

Een goede slaap is heel belangrijk en zorgt dat je de volgende ochtend fris en fruitig bent. Helaas hebben sommige mensen moeite met in slaap vallen. Misschien heb je al van alles geprobeerd: muziek luisteren, meditatie. Nou, er bestaat één heel simpel trucje voor een goede nachtrust. Pak je notitieboekje er maar bij!

Lees ook: Slaap lekker! Met je huisdier slapen is hartstikke goed voor je

To-dolijstje maken

Grote kans dat jij als moeilijke slaper in de avond vaak wakker ligt van tientallen gedachten. Misschien denk je nog na over verschillende gebeurtenissen of alvast over je taken voor de volgende dag. Schrijf deze taken voor het slapen gaan even op in een notitieboekje! Dat is de ultieme tip voor een goede nachtrust.

Sneller in slaap vallen

Het trucje om sneller in slaap te vallen klinkt logisch en simpel, maar is wel daadwerkelijk onderzocht. Volgens het onderzoek uit de Journal of Experimental Psychology reis je sneller naar dromenland, wanneer je even vijf minuten besteedt aan een to-dolijstje. Tijdens het onderzoek maakte het ene deel van de groep een heel specifiek to-dolijstje en het andere deel een lijst met taken, die al waren gedaan. De eerste groep viel vervolgens veel sneller in slaap. Niet alleen scheelt het to-dolijstje je een hoop kopzorgen in de avond, ook geeft het je een kwartiertje vrije tijd de volgende morgen.

Lees ook: Voorslapen of slaap inhalen: wat is beter?

Bron: Independent.co.uk