Dit is waarom je je anxiety zou mogen omarmen

Sport & gezondheid door Jennifer

Misschien voel je je vaak zwak, als je weer eens zit te piekeren. Dat je vervolgens de stomme angstgevoelens snel wegduwt, omdat je niet zo negatief wil zijn. Nou, niet doen! Anxiety is geen teken van zwakte. Eigenlijk zou je hier juist blij mee mogen zijn.

Lees ook: Heb jij last van orgasme-angst?

Verbetert je leven

Het is even een verandering van mindset, maar eigenlijk hoeven we niet bang te zijn voor onze angstgevoelens. Oké, natuurlijk mag je hulp zoeken, als de emoties écht hoog oplopen. Maar laat je anxiety wel toe en duw het niet weg. Anders wordt het juist erger. En waarom zou je als anxiety voordelen heeft? Volgens professor David Rosmarin kan anxiety eigenlijk heel handig zijn. Niet alleen kan het helpen bij het realiseren van je dromen. Ook brengt het je meer in contact met jezelf én anderen. Het kan je leven verbeteren.

Anxiety als een rookmelder

Volgens David kun je anxiety vergelijken met een rookmelder. Ha, wat? Een rookmelder waarschuwt je, wanneer je iets laat aanbranden in de keuken. Het schreeuwt dat je een probleem hebt en snel moet reageren, voordat er een grote brand ontstaat. Hetzelfde geldt voor anxiety. Dat schreeuwt ook naar je dat je een probleem hebt. Omarm dit en negeer het niet. Anders brand je je hele huis uit, bij wijze van. “Als we naar onze angst luisteren, beseffen we ons sneller wanneer we het moeilijk hebben en moeten ontstressen,” vertelt David.

Betere leiders

Het blijkt ook dat mensen die vaker last hebben van anxiety de betere leiders zijn. Wow, hoe dan? Je denkt misschien dat deze mensen meer introvert en onzeker zijn. Toch hebben ze de skills voor een goede leider. Ze denken goed en lang na, nemen geen impulsieve besluiten en lossen vaak op de juiste manier een probleem op. Hallo piekergedachten, nice to meet you!

Lees ook: Lisa (29) heeft emetofobie: ‘Ik at bijna niks meer uit angst voor overgeven’

Bron: Stylist.co.uk