Slaap lekker! Met je huisdier slapen is hartstikke goed voor je

Sport & gezondheid door Chloe

We vinden het heerlijk om lekker te knuffelen met onze huisdieren. Of het nou een hond of een kat is, het maakt allemaal niet uit. Het is heerlijk om dat zachte vachtje tegen je aan te hebben. Niet zo gek dus als je ze ook graag mee naar bed neemt. En doe je dat nog niet? Dan is het tijd voor verandering. Slapen met je huisdier is namelijk hartstikke goed voor je.

slapen met huisdierLees ook: Zoveel uur meer moet je stofzuigen als je een huisdier hebt

Betere nachtrust

Val jij niet altijd even lekker in slaap? Dan is het tijd om in plaats van tegen je partner, eens lekker tegen je huisdier aan te kruipen. Uit een onderzoek van Mayo Clinic in Arizona is namelijk gebleken dat dit hartstikke goed voor je nachtrust is. Dit komt omdat we van onze huisdieren een veilig gevoel krijgen en helemaal ontspannen. En niet alleen wij gaan beter slapen als we onder de wol kruipen met onze hond of kat, maar ook de huisdieren slapen er beter van. Het beste voor beide partijen dus. En zeg nou zelf, alleen al bij het idee word je toch al helemaal zen.

Slaapefficiëntie

In het onderzoek deden 40 mensen mee en enkele honden van minstens een half jaar oud. Deze deelnemers hadden een gemiddelde slaapefficëntie van 83%. Dat is de hoeveelheid van de tijd dat je in bed ligt en ook daadwerkelijk slaapt. De aangeraden slaapefficiëntie is 80%. Een hele goede score dus.

Niet voor iedereen

Hoewel dit natuurlijk allemaal heerlijk klinkt, is het niet voor iedereen even geschikt. Mensen die een allergie hebben voor honden en/of katten houden ze natuurlijk het liefst zo veel mogelijk buiten de slaapkamer. Ook is het verstandig om je huisdier aan het voeteneind of naast het bed te laten liggen. Ze kunnen 's nachts nogal veel bewegen en dan wordt je nachtrust juist verstoord. Als je zelf heel veel beweegt in je slaap dan zal je huisdier waarschijnlijk zelf wel richting het voeteneind gaan, want ook zijn nachtrust wordt dan verstoord. Ook ligt het aan het karakter van je huisdier. Aangezien je die zelf het beste kent, moet je zelf een inschatting maken of jouw huisdier hier geschikt voor is. Slaap lekker!

Lees ook: Werkt praten met een babystemmetje tegen een hond echt?