Naar deze plek in Nederland moet je verhuizen volgens je sterrenbeeld

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

Alles valt af te lezen in de sterren. Niet alleen hoe je bent, hoe het gaat in je liefdesleven, maar ook waar je het beste kunt wonen. Ga je binnenkort op jezelf wonen of zoek je gewoon een leuke, nieuwe woonplek? Kijk eens welke plek in Nederland het meest matcht met jouw sterrenbeeld.

sterrenbeelden woonplaats

Lees ook: Horoscoop voor 2022

Ram (21 maart - 19 april)

De Ram is een avontuurlijk type, die wel houdt van spanning. Je maakt een Ram dus niet blij met het rustige platteland. Nee, deze persoon hoort thuis in een drukke stad, waar continu prikkels zijn. Den Haag bijvoorbeeld. Je hebt hier natuurlijk het Binnenhof – een politiek walhalla – maar het is daarbij ook gewoon een van de grootste steden. Niet alleen met veel inwoners, maar ook toeristen. De vrolijke, energieke Ram kan uitgaan op de Grote Markt of in Scheveningen (ook Den Haag) en tot rust komen in de prachtige Japanse Tuin.

Stier (20 april - 21 mei)

Stieren houden van luxe en comfort. Al hoeft het nu niet direct een klein, pittoresk dorpje te zijn. Ze leven juist graag in een grote stad! Groot én gezellig. Hm, dan denk je misschien snel aan Utrecht dankzij de grachten, maar misschien kun je beter naar Rotterdam. Uit onderzoek van de Europese Commissie blijken de mensen in deze stad het meest gelukkig. De perfecte woonplaats voor een Stier! Naast luxe, comfort en gezelligheid, houden ze namelijk ook van stabiliteit. Iemand die ergens gelukkig is, zal daar niet snel weg gaan. Grote kans dus dat de Stier dan voor altijd in Rotjeknor blijft.

Tweelingen (22 mei - 21 juni)

Tweelingen zijn leergierige mensen, waarbij creativiteit bovenaan hun prioriteitenlijstje staat. Verveling is daarnaast hun grootste vijand, dus geen saai leven voor een Tweelingen, please. Ze houden ook erg van diverse soorten mensen en zijn altijd nieuwsgierig naar wat anderen te zeggen hebben. Daarom is Amsterdam de perfecte woonplaats voor Tweelingen. Een stad waar alles kan en mag en niemand raar wordt aangekeken. Al loop je als man in een jurk, who cares! In deze unieke stad voelt de Tweelingen zich helemaal thuis.

Kreeft (22 juni - 23 juli)

Iemand met het sterrenbeeld Kreeft is op zoek naar mooie, gezellige, maar vooral ook veilige woonplaats. Een Kreeft kan dus beter niet samenwonen met Ram, want Den Haag is een van de onveiligste plekken in Nederland. Wijk bij Duurstede daarentegen is een van de veiligste steden! Daarnaast heeft de stad een gezellige sfeer met mooie plekken. Een kasteeltje, een molen, natuur. De vriendelijke, liefdevolle Kreeft past zeker in zo’n schattige stad als Wijk bij Duurstede.

Leeuw (24 juli - 23 augustus)

Bij een Leeuw moet áltijd de zon schijnen in zijn of haar leven. Figuurlijk, als in dat ze liever geen ruzie maken. Ze houden van lachen en zijn vaak heel opgewekt. Daarnaast willen ze ook letterlijk zon in hun leven. Een Leeuw wordt misschien wel nog blijer, wanneer de zon schijnt! De perfecte woonplaats van het sterrenbeeld Leeuw is dan ook eentje, waar de zon altijd aanwezig is. Je zou denken dat dit ergens in het zuiden van Nederland is. Nee, wrong! Blijkbaar is Texel een plek in Nederland waar de zon het meest schijnt in het jaar, vooral in het zuiden van Texel (vlakbij Den Helder). Je krijgt er wel een vakantiegevoel van! Elke dag paraderen over het strand, de Leeuw geniet ervan.

Maagd (24 augustus - 23 september)

De Maagd is vooral op zoek naar ruimte en rust. Dit dromerige en rustige persoon vindt natuur ook heel belangrijk en woont het liefst in een stad, waar iedereen lief is voor elkaar. Een stad (of misschien meer dorp) als Bilthoven is perfect voor de Maagd! Je hebt daar namelijk de Biltse Duinen, een natuurgebied met gigantische zandvlakte. De juiste plek om tot rust te komen tijdens een lange wandeling.

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

De nieuwsgierige en leergierige Weegschaal komt ook graag in steden, waar ze veel kunnen leren. Een woonplaats met veel cultuur en historie is ideaal voor de Weegschaal, bijvoorbeeld Delft. Dat is dé plek van het typisch, Hollandse delftsblauw. Als nieuwe bewoner heb je hier als Weegschaal genoeg te doen en te zien. Vervolgens kun je tijdens je housewarming familie en vrienden niet alleen je nieuwe huisje laten zien, maar ook de stad!

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Een Schorpioen hoort thuis in een hippe, snelle stad. Deze flirt wil aandacht én krijgt het ook, want Schorpioenen zijn onweerstaanbaar. De perfecte plek om te wonen is bijvoorbeeld dé studentenstad van Nederland, Groningen. Daar kom je gegarandeerd de leukste feestjes tegen, genoeg challenges en mogelijkheden. De Schorpioen en Groningen zijn meant to be.

Boogschutter (23 november - 22 december)

Hoewel een Boogschutter erg avontuurlijk is, houden ze ook van een normaal, simpel leventje. Ze houden daarnaast ook heel erg van mysterieuze plekken met veel geschiedenis. Een dorpje als Monnickendam is daarom ideaal voor de Boogschutter. Heel schattig, klein en historisch en daarnaast ook een dorpje, waar men waarschijnlijk allemaal denkt “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Mocht je als Boogschutter vervolgens tóch wat behoefte hebben aan avontuur, kun je altijd nog een bezoekje brengen aan Volendam of Marken.

Steenbok (22 december - 20 januari)

Een Steenbok woont het liefst wel in een drukke omgeving. Al hebben ze ook een fijn, eigen plekje nodig, waar ze helemaal tot zichzelf kunnen komen. Kijkend naar deze wensen lijkt Roermond een goede woonplaats voor het sterrenbeeld Steenbok. Dit is een grote stad, waar de Steenbok zeker genoeg mensen tegenkomt en geïnspireerd raakt. Én de stad ligt vlakbij een meer verborgen plekje, Thorn, namelijk op iets minder dan een half uur afstand. Niet veel mensen kennen dit kleine, pittoreske dorpje. Voor de Steenbok dus de perfecte plek om zich even terug te trekken!

Waterman (21 januari - 19 februari)

In het leven van de Waterman is één ding heel belangrijk: vriendschap. De sociale, spontane Waterman hoort thuis in een stad met een heleboel soortgenoten. Daarbij is een Waterman vaak intelligent. Ze willen een plek vol inspiratie en mensen die net zo slim zijn als henzelf. Als er één stad is vol intelligente mensen, dan is het wel studentenstad Leiden. Ook de stad waar onze eigen Koning Willem-Alexander studeerde. Een gezellige én inspirerende omgeving, dankzij de vele historische architectuur, dus perfect voor de Waterman.

Vissen (20 februari -  20 maart)

De romantische Vissen woont het liefst in een stad, die eigenlijk niet aanvoelt als Nederland. Liever meer een stad waar je denkt: “Huh? Ben ik nou in Nederland of Frankrijk?” Een stad als Maastricht dus! De meest romantische stad van Nederland én de perfecte woonplaats voor het sterrenbeeld Vissen. Maastricht geeft zowel Franse als Italiaanse vibes door de vele historische gebouwen. Heerlijke ochtendwandelingen langs de Maas en lunchen met een vlaai. De Vissen wil nooit meer weg uit Maastricht.

Lees ook: Oeps: deze sterrenbeelden zijn het meest gierig