Horoscoop voor 2022

Psyche & spiritualiteit door Jordan

2020 en 2021 gaan zeker de boeken in, maar wel met veel slecht nieuws. Hopelijk wordt het jaar 2022 weer ietsjes normaler en gaat het de goede kant op. We zijn allemaal wel toe aan wat beter nieuws, misschien wel een nieuwe liefde of een carrièreswitch. Lees dus snel verder wat het nieuwe jaar voor jou in petto heeft.

Lees ook: Seksbucketlist voor 2022

Astrologie goeroes

De Cosmopolitan heeft drie astrologen gevraagd om een uitgebreide blik te werpen op het komende jaar. Jake Register, Six en Kerry Ward kijken naar het grote geheel, je liefdesleven en een tarotkaart lezing.

Ram

Grote lijnen

Dit jaar is een test voor de toekomstige jij, de 20 jaar verdere jij. De planeet van de groei is Jupiter, deze staat van mei tot oktober in jouw teken. Alles wat je nu begint zal van grote betekenis zijn voor je verdere levenstraject. Alleen één ding, je moet het verleden loslaten om ruimte te maken voor alle opwindende dingen.

Relatiestatus

Het begin van het jaar is de perfecte tijd voor jou om je te concentreren op wat jij echt wilt en nodig hebt in een relatie. Als je dit doet kan je voorkomen dat je verstrikt raakt in een bad romance. Zelfs de beste relaties kunnen afleidend zijn, maar de slechtste kunnen je leegzuigen van al je energie. Geloof ons, die energie heb je nodig want je carrière gaat ontploffen! Onthoud dit, je verdient een partner die je grenzen respecteert en je steunt.

Tarotkaart

Koning van Pentakels: 2022 brengt je alle kansen die je nodig hebt om dit jaar te winnen. Het enige wat jij moet doen is vertrouwen, moed en vastberadenheid verzamelen om je grootste ambities na te jagen. Of je nu de carrièreladder wilt beklimmen, je huis opnieuw wilt inrichten, of misschien een TikTok roem najaagt, je gaat grote stappen maken.

Stier

Grote lijnen

Je hebt een reputatie om een tikkeltje koppig te zijn. Maar 2022 is jouw jaar om te laten zien dat je ook vastbesloten bent om dingen te laten gebeuren. Nieuwe connecties, grote reisplannen en een totale verschuiving in perspectief staan voor jou in de sterren. Op 1 januari 2023 zul je een hele nieuwe Stier zijn.

Relatiestatus

Wat is er beter dan een goede relatie? Natuurlijk jezelf wat liefde en aandacht geven. Je bent toe aan nieuwe ervaringen en veel kennis, door te reizen of door veel te lezen. Of je nu single bent of een relatie hebt, de sterren suggereren dat zelfliefde de beste koers voor jou is dit jaar. Zoek hobby’s die je helpen je beste kant te laten zien.

Tarotkaart

De Kluizenaar: de Kluizenaar gaat over eenzaamheid. Dit klinkt nu heel slecht, maar het gaat vooral over het leren vertrouwen op je eigen instincten en niet alleen je vrienden zien via een computerscherm. Dit jaar kies je voor reflectie, meer bedachtzaam en een meer analytische benadering van het leven. Om dit te doen is het verstandig om je sociale kring te verkleinen. Je weet wat ze zeggen less is more.

Tweelingen

Grote lijnen

De eerste helft van het jaar staat in het teken van verbinding met wat je nu doet. Misschien is het iets waar je geen fan van bent, maar denk gewoon aan de vooruitgang en niet te vergeten het geld. De tweede helft van het jaar staat in het teken van het aangaan van nieuwe verplichtingen en intieme relaties.

Relatiestatus

Er gaat een deur open voor liefde en nieuwe partners. Alles wat je geleerd hebt in 2021 neem je mee als nieuwe kennis voor het nieuwe jaar. Een nieuwe verbintenis kan niet geforceerd worden, laat soms de vonken wegvloeien. Doe rustig aan met de romantiek, het is niet nodig om te vroeg je hart weg te geven. Als je single gelukkig bent, blijf dat dan vooral doen!

Tarotkaart

De Vijf van Staven: Laten we eerlijk zijn, je wilt door iedereen aardig gevonden worden. We hebben het allemaal in ons, maar soms kan jij je in situaties en relaties brengen waarvan je diep van binnen weet dat ze niet goed voor je zijn. Nou, niet in 2022! De Vijf van Staven brengt je een brutalere zelf. Je bent niet meer zo bang voor conflicten als dat je ooit was. Als mensen je niet mogen, wat dan nog? Zolang jij jezelf leuk vindt, is dat alles wat telt.

Kreeft

Grote lijnen

Maak je klaar om uit je schulp te kruipen en heel veel kennis op te nemen over dingen waarvan je niet eens wist dat je ze niet wist. Pas je professionele, persoonlijke en relatiedoelen aan op de kennis die je op doet. Wees vooral flexibel! Het zal niet gemakkelijk gaan, maar de sterren vertellen je dat het nu de tijd is om te groeien.

Relatiestatus

Je kan soms een beetje afhankelijk zijn. Dat is dan ook precies jouw uitdaging voor dit jaar. In plaats van je relaties te romantiseren, probeer ze te zien zoals ze werkelijk zijn. Concentreer je op het sterk maken van deze relaties. Dit is het jaar om langdurige en blijvende banden op te bouwen. Wat is er nou romantischer dan dat?

Tarotkaart

Acht van Zwaarden: soms projecteer jij je angsten op anderen, je kan het negatieve goed overdrijven en jezelf tegenhouden in situaties als je weet wat je moet doen. De machtige Acht van Zwaarden laat zien dat je leert om je eigen bullshit te erkennen, en deze ook te benoemen. Je verwijdert al je zelfingenomen overtuigingen en gedrag. Nadat je deze erkend en weggooit kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Leeuw

Grote lijnen

In het begin van het jaar ga je het druk krijgen met verschillende projecten. Rond mei ga je de resultaten van je inspanningen zien. Een trots gevoel gaat je geweldig laten voelen, en al het geld dat je gaat verdienen is nog beter!

Relatiestatus

2022 ziet er absoluut prachtig uit voor je liefdesleven. Je hebt een vrij duidelijk beeld van wat je wilt in een relatie, en je weet dat het niet de moeite waard is om tijd te verspillen aan liefdes die niet aan je behoeften voldoen. Houd dit sterke beeld vast en zodoende kan er zomaar een sterke relatie opbloeien. Het is ook oké om single te zijn, je zal vanzelf iemand tegenkomen die al jouw tijd waard is.

Tarotkaart

Staven zes: dit jaar staat in het teken van vreugde, liefde, succes en voorspoed. De Staven Zes is een overwinningskaart, en dat is precies zo goed als het klinkt! In feite belooft deze kaart dat je precies bent waar je nu hoort te zijn. Maak je klaar om beloningen, geluk, kansen en applaus te ontvangen. Dit geldt vooral voor de maanden april, augustus en december. Zeg in die tijd ja tegen alles!

Maagd

Grote lijnen

Je staat bekend als een harde werker en jij verdient ook een pauze. Gelukkig komt jou wel verdiende pauze er ook aan. De eerste helft van 2022 staat in het teken van plezier maken, je vrij voelen en lekker losgaan met flirten. Jij en je partner (een oude liefde of een nieuw liefje) groeien naar elkaar toe, tegen het einde van het jaar zijn jullie een echt powercouple.

Relatiestatus

Het is tijd om je blik op romantiek aan te passen. Je strategie kan wel ietsjes gezonder worden. Hierbij wat gratis advies: Als er een conflict is, concentreer je dan op het echt begrijpen waar je partner vandaan komt. Oefen met actief luisteren en stel veel vragen, dit gaat een wereld van verschil maken. Voel je niet onzeker bij je geliefde, imperfectie maakt een mens juist mooier.

Tarotkaart

Staven Vier: je bent een harde werker. De Staven Vier laat zien dat je niet op het punt staat om te genieten van een vakantie op korte termijn. Wat wel gaat veranderen is je erkenning en beloningen. Mensen gaan eindelijk merken hoeveel je doet, en ze zijn bereid om je te bedanken met een promotie, een loonsverhoging, meer verantwoordelijkheid of een verandering van locatie. Maar vergeet niet om wel ook even een goede pauze in te lassen. 

Weegschaal

Grote lijnen

Tijd om aan jezelf te werken. Het is niet zo dat je twee jaar lang niks hebt uitgevoerd, maar het is nu het moment om een aantal gezonde gewoontes in te stellen. Doe dit nu, want van mei tot oktober zal er een grote verandering plaatsvinden in je liefdesleven, en je wilt daarvoor natuurlijk wel voorbereid zijn.

Relatiestatus

Je nieuwe motto voor 2022 is: loslaten en herstellen. Je kunt af en toe een kleine vlinder in de buik krijgen van iemand, een connectie opbouwen en genieten van deze tedere momentjes. Maar als je op zoek bent naar een langdurige relatie (of je hebt er al een), is het belangrijk om alles in evenwicht te brengen met rust. Liefdes slokken je energie op, zelfs als het een kortstondig avontuurtje is en zelfs nadat het voorbij is. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om te genezen van overgebleven pijn uit het verleden.

Tarotkaart

Zwaarden Negen: je charme en charisma zijn onmisbaar, mensen houden ervan om samen met jou te zijn. Maar je bent zo’n mensengenieter dat het moeilijk voor mensen kan zijn om de echte jij te leren kennen. Nu niet meer!  De Zwaarden Negen staat voor angst en slapelozen nachten, maar in jouw geval ziet het je comfortabel worden met jezelf uit drukken en eerlijk zijn. Zelfs als je vrienden het niet altijd met je eens zijn, zal het tonen van je ware ik je relaties versterken.

Schorpioen

Grote lijnen

Weet je nog dat je als klein kind helemaal geobsedeerd was door barbies of Pokémon of wat dan ook? Dat heet passie, en het is iets wat je al een tijdje niet meer hebt gevoeld. Tot nu dan. Dit is jouw jaar om verliefd te worden, op een persoon, een hobby of misschien zelfs op jezelf. Deel die passie vervolgens ook met de wereld.

Relatiestatus

Het lijkt erop dat de liefde je leven binnenkomt wanneer je het het minst verwacht. Na een lange periode van focussen op je carrière, begin je aan een nieuw tijdperk waar echte liefde bijkomt kijken. Nu is het niet de bedoeling om je te hyper-fixeren op het zoeken naar een relatie. Laat alle verwachtingen los, geef jezelf de vrijheid om te verbinden zonder te pushen. Je hebt een opwindend jaar voor de boeg!

Tarotkaart

Zwaarden Zes: ben je er klaar voor om “zie je wel” te zeggen tegen de afgelopen twee jaar? Goed nieuws 2022 is een tijd van eindes. Je bent klaar om verder te gaan met iets dat ten einde loopt. De Zwaarden Zes is een middel om de touwen door te snijden die je binden aan relaties, rollen of situaties die gewoon niet meer werken. Klinkt heel dramatisch, maar dit zal opwindend voelen! Je bent meer dan klaar voor een nieuwe start.

Boogschutter

Grote lijnen

Het is tijd om jezelf weer terug te vinden met beide benen op de grond. Dit jaar kom je in contact met je eigen wortels, bedenk wat jou jongere zelf nu voor je in petto had. Denk na over wie jij wilt worden. Plan tijd voor jezelf in en neem veel dutjes. Het gaat erom dat je leert om je "thuis" te voelen bij jezelf.

Relatiestatus

Je hebt al genoeg relaties gehad die niet helemaal zijn gegaan zoals jij deze had verwacht. Beschouw 2022 als het jaar van persoonlijke vernieuwing. Het is niet nodig om je hele leven in een relatie te steken, soms geef je veel meer dan nodig is en doe je jezelf pijn. Zoek dit jaar naar evenwicht met je tijd, middelen, energie en vaardigheden. Of je nu een relatie hebt of niet, het is tijd om je op jezelf te richten!

Tarotkaart

Pentakels Negen: bereid je voor, want 2022 zet de toon voor je toekomst voor een lange termijn. De Pentakels Negen geeft aan dat dit een settel jaar is. Dit is ook het jaar om iets groots te doen, zoals een huis kopen, terug naar school gaan, of je eigen bedrijf lanceren. Als je het goed uitspeelt, kun je stappen zetten die je nog jaren gezondheid, rijkdom en geluk zullen brengen.

Steenbok

Grote lijnen

Het jaar begint met een knal dankzij de vurige Mars die in het teken staat van de Steenbok. Het zal je inspireren om gedurfde doelen te stellen en je gaat je uit de naad te werken om deze te bereiken. Ondanks dat je onafhankelijk bent, gaat het niet werken zonder andere mensen erbij te betrekken. Het is tijd om je open te stellen voor anderen en deze mee te nemen in jouw nieuwe doelen.

Relatiestatus

Je verlangen om je zaken op orde te krijgen gaat lukken zolang je vertrouwt op jezelf. Je weet precies wie en wat de moeite waard is. Geliefden zullen komen en gaan, en dit jaar zal je misschien wel een paar kleine romances krijgen. Zoek naar mensen die je dingen leren in creativiteit. Als je single bent ga eens opzoek naar een kunstenaar, die zal zorgen voor een niet te vergeten 2022.

Tarotkaart

De Gehangene: deze kaart is niet zo eng als hij klinkt, dus geen zorgen. De Gehangene geeft aan dat 2022 een brug zal zijn tussen nieuwe hoofdstukken in je leven. Je zult veel interne, mentale veranderingen ervaren in plaats van uiterlijke, externe veranderingen. Soms kun je je gefrustreerd voelen of alsof je niet vooruitkomt, maar maak je geen zorgen. Je doet het stille, dagelijkse werk dat zal leiden tot flitsende veranderingen in de toekomst.

Waterman

Grote lijnen

De eerste helft van 2022 wil dat je in het nu leeft. Blijf standvastig, doe je werk en het meest belangrijk, vier je successen. Nadat je alles van je to-do lijst hebt afgevinkt, kun je vooruit gaan plannen.

Relatiestatus

Na een jaar van flirten, begin je wat rustiger aan te doen. Sterker nog, je wordt opgeroepen om het grootste deel van je energie in je huis en gezin te steken. Het begin van 2022 is ontspannen en geeft jou de chille energie die je nodig hebt om het jaar goed te beginnen. Jouw liefde/seks knaller bereik je in de zomer. Laat je zelfvertrouwen zien, zelfs als je in het begin moet doen alsof.

Tarotkaart

Pentakels Vier: je bent een enorme rebel, en dit is dan ook jouw favoriete bezigheid. De Pentakels Vier onthult dat je je de laatste tijd vastgeroest voelt. Je wilt losbreken, en nu is het tijd om de boel eens flink op te schudden. Ga opzoek naar de dingen in jou leven die wat hulp nodig hebben, kies daarna een maand of seizoen uit om je op elk ding te focussen. Langzaam maar zeker ga je elk onderdeel nieuw leven inblazen. Spice it up!

Vissen

Grote lijnen

De mensen waar je je mee omringt zeggen veel over wie je bent. Eerlijk is eerlijk je team ziet er niet al te best uit. Het begin van 2022 is een stoelendans met vrienden die in en uit je kring schuiven. Maar tegen het einde van de lente ga je je ware vriendenkring vinden. Je leven zal er veel beter door worden.

Relatiestatus

Je voelt je soms onbegrepen of niet gehoord, zeker in relaties. Het is tijd om dat nu uit te dagen. Dit jaar gaat het erom dat je leert om je uit te spreken. Liefde is geen echte liefde als je niet in staat bent om je gevoelens te delen. Je hoeft je geliefden niet te laten buigen voor al je wensen of het eens te zijn met al je meningen, maar je moet er wel zeker van zijn dat ze naar jou luisteren.

Tarotkaart

Pentakels Zes: je bent een echte lieverd, en de Pentakels Zes laat zien dat dit het jaar is om je natuurlijke vriendelijkheid te laten stralen. Goed doen geeft je een goed gevoel, dus wees gul, werk voor een goed doel en steun anderen die het nodig hebben. Elke goedheid die je nu doet zal naar je teruggekeerd worden. Karma houdt je in de gaten, dus maak er een show van!

Lees ook: Rituelen om te doen tijdens volle maan