Oeps: deze sterrenbeelden zijn het meest gierig

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

 

 

Een drankje op een terrasje hier, een paar nieuwe sneakers daar... De een geeft (soms te) makkelijk z'n geld uit, terwijl de ander op z'n zachtst gezegd nog liever dood gaat dan dat 'ie te veel geld uitgeeft. Grapje natuurlijk, maar er bestaan wel mensen die niet van geld spenderen houden. En obviously valt dat heel goed te wijten (of te danken) aan je sterrenbeeld. 

Lees ook: Déze sterrenbeelden zouden wel openstaan voor een open relatie

Deze sterrenbeelden zijn vaak het meest gierig

Of het nu gaat om geld uitgeven aan een ander, of dat het voor jezelf is: sommige mensen vinden geld weggooien zonde of gewoon een beetje onnodig. Dat, terwijl anderen juist weer een beetje te makkelijk geld uitgeven. En of de gierige gabbers het nu willen of niet: deze sterrenbeelden zijn een kei in gierig zijn. 

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Spontaniteit staat niet in het vocabulair van de meeste Steenbokken. Daarnaast is dit teken ook best wel op zichzelf gericht en zal dus niet zo snel iets uitgeven aan iemand anders. De rekening in een restaurant even voorschieten zit er voor de Steenbok niet in, want oh wee als iemand niet snel genoeg terugbetaalt. 

Maagd (24 augustus t/m 22 september)

Maagden zijn hele praktische mensen, en daardoor lijken ze soms een beetje afstandelijk en niet zo spontaan of gul ingesteld. Als je ergens geen geld aan uit hóeft te geven, waarom zou je het dan doen? Fooi geven, bijvoorbeeld, vinden ze maar onzin en zullen ze dan ook niet gauw doen. Oh, en de rekening splitten tijdens een date? A big YES voor dit sterrenbeeld. 

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Leeuwen staan graag in het middelpunt van belangstelling - en een eigenschap van een gierig persoon is dat diegene heel erg op zichzelf gericht is. Dit is zeker een eigenschap die bij de Leeuw past, omdat hij of zij gewoon heel graag de aandacht wil. Iets (onnodig) uitgeven aan een ander is dan ook niet van belang voor dit teken, dus op gulheid hoef je niet te rekenen.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn het meest jaloers aangelegd